GenelKıbrısManşet

Arıklı ile Şahali kavgası Meclis’i bitirdi!

Bugün Meclis Genel Kurulu'nda YDP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı ile CTP Milletvekili Erkut Şahali arasında gerginlik yaşandı.

Lefke Avrupa Üniversitesi yönetimine, Yüksek Seçim Kurulu’nun hakkında “sahte evrak düzenlemekten” suçlu bularak, milletvekili adaylığını reddettiği Okan Erdemsiz atanmıştı

Bu konunun Meclis’e taşınması ile tansiyon yükseldi. Vekiller “Devlet makamları bir rehabilitasyon merkezi midir?” diyerek Arıklı’ya itiraz etti. Arıklı’nın atama ile ‘vefa borcunu ödediğine’ ilişkin sözleri Genel Kurul’da seslerin yükselmesine neden oldu, bunun üzerine Arıklı “Atadım, oldu bitti, var mı bir diyeceğiniz? Şikayetiniz varsa mahkemeye gidin. Kimi atacağımı size soracak değilim” şeklinde konuştu. Erhan Arıklı, CTP Milletvekili Erkut Şahali’nin üzerine yürümesi ile Meclis Başkanı oturuma 10 dakika ara verdi.

Verilen 10 dakikalık ara sonrası yoklama alan Meclis Başkanı, yeterli sayıya ulaşılamadığını ifade ederek, bir sonraki birleşimin 24 saat sonra gerçekleşeceğini kaydetti.

Muhalefet ise dışarıda devam eden turizm emekçilerinin eylemine destek vermek amaçlı sıra sıra dışarıya çıkıp açıklamalarda bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu