GenelKıbrısManşet

Arıklı’dan Özkıraç’a: İhale iptalinden sanane kardeşim

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı katıldığı bir programda “EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç bir bardak suda fırtına çıkarıyor, ihale iptalinden sanane kardeşim” diyerek sert tepki gösterdi.

 

Arıklı, El-SEN’in grevleriyle ilgili,  Özkıraç ile EL-SEN’i birbirinden ayırmak gerektiğini kaydederek, “Özkıraç kendisine karşı olan muhalefeti dizginleyebilmek ve yandaş bulabilmek adına için bir bardak suda fırtına çıkarıyor. Bakanlığı benim başıma yıkacakmış, ihaleyi neden iptal etmişim… Sanane kardeşim. Ben ihaleyi iptal edip kurumu kara geçirdim bu seni niye rahatsız ediyor sanane” ifadelerine yer verdi.

“RANT CEPHESİ SAVAŞ AÇTI AMA VIZ GELİR TIRIS GİDER”

Kıb-Tek konusunda “Halka atılan kazığa son vereceğiz” ifadelerini kullanan Bakan Arıklı, “Rant cephesi savaş açtı ama vız gelir tırıs gider” dedi.

“HÜKÜMETİN ALTERNATİFİNİ KURABİLİYORLARSA HEMEN YARIN HÜKÜMETTEN ÇEKİLİRİM”

YDP’ye yönelik eleştirileri de yanıtlayan Bakan Arıklı, “Her hafta Meclis’te temcit pilavı gibi aynı şeyleri dile getirip duruyorlar, sonrada niye iktidar partisi Meclis’te yok, neden bizi dinlemiyorlar diye eleştiriyorlar. Niye dinleyelim aynı şeyleri? Eğer bu hükümetin alternatifi varsa ve kurabileceklerse yarın hükümetten çekilim. Kuramıyorlarsa da bize yardımcı olsunlar ülkeyi birlikte düzlüğe çıkaralım” dedi.

“TÜRKİYE, ÜRETEN BİR KIBRIS İSTİYOR BİZDE BUNU İSTİYORUZ”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın KKTC ziyaretini de değerlendiren Arıklı, “Türkiye, üreten bir Kıbrıs istiyor bizde bunu istiyoruz” dedi.
Oktay ile ekonomik konuların görüşüldüğü söyleyen ve ekonomik protokol kapsamında cari bütçe için beklenilen ölçüde bir kaynağın Türkiye’den aktarılmayacağını vurgulayan Arıklı, Maliye Bakanlığı’nın geçen ay piyasaya 738 Milyon TL’ye yakın para aktardığını kaydetti. Arıklı, “Bunun sadece 175-185 bin TL’si borçlanma, geri kalanını kendi kaynaklarımızla ödedik” vurgusu yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu