GenelKıbrısManşet

Arıklı’dan Zaroğlu’na net mesaj

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Zaroğlu’na “Elbette bir güçsün ama sen bağırma halk söylesin. İstifa için nedeni yok gidecek bir yeri de yok. Zincire bağlamayız giderse gider. Atamalar için de sana mı soracağım?" dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, katıldığı bir programda konuştu, YDP Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu’na “Elbette bir güçsün ama sen bağırma halk söylesin. İstifa için nedeni yok gidecek bir yeri de yok. Zincire bağlamayız giderse gider” mesajı gönderdi.

Zaroğlu’nun kafasında ayrılma düşüncesi varsa kendisine yazık edeceğini aktaran Arıklı, “Bu kadar uzatmanın anlamı ne?” diye sordu. Öte yandan UBP’den YDP’ye oy kullanmak için gelenlerle ilgili de Arıklı, “9 Bin 500 üye çok sağlıklı değil, her önüne geleni üye yazmışız, bununla ilgili yeni kararlar almak lazım.”

Bakan Erhan Arıklı, atamalarla ilgilide “ İstediğim kişileri atarım sana sormam mı lazım…” ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

YDP kurulyı hakkında da konuşan Bakan Arıklı,  “Çeşitli talihsizlikler nedeniyle kurultaya üyelerimizin yarısı gelemedi” dedi.

Kurultaya katılan temaslı kişi hakkında ise Bakan Arıklı,  “Aydoğan Yılmaz çift aşılı ve çift negatifli bir kişidir. Kendisini karantinaya almak ne kadar doğru bunu halkın taktirine bırakıyorum… Güney’de pcr bile istenmeden kapılar açıldı… Bunun sorgulanması lazım o kişi bir suç işlediği için cezasını çekecektir. Arkadaşın yaptığı çok yanlıştır. Biz oy kullanması için çağırmadık. Uygulamanın yanlış olduğunu söylüyorum ama kurallara da uyulması lazım” şeklinde konuştu.

Seçim tartışmalarını da yanıtlayan Erhan Arıklı, “Bir an önce seçime gidilmeli… Süreci uzatmak içinse mantıklı bir gerekçe olmalıdır ki partime nedenini anlatabileyim. Bana göre Ekim ayı uygundur…” dedi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu