KıbrısManşet

Atakan: Test için merkezlerde bulunan bir vatandaş Covid-19’u yayabilir

PCR test merkezlerinde yaşanılan yoğunluk hakkında hükümeti eleştiren HP Milletvekili Tolga Atakan, hükümetin bir adım atacağına inanmadığını ifade etti.

HP Milletvekili Tolga Atakan, bu sabah TV 2020’de Melis Günel’in sunumu ile Güne Merhaba programında açıklamalarda bulundu.

Alınan son kararlar neticesinde kapalı alanlarda istenilen PCR nedeniyle test merkezlerinde yaşanılan yoğunluk hakkında konuşan HP Milletvekili Tolga Atakan, sağlık çalışanlarının da üstüne ciddi bir yük bindiğini dile getirdi.

“TEST İÇİN MERKEZDE BULUNAN BİR VATANDAŞ COVİD-19’U YAYABİLİR”

Mevsim normallerinin üzeninde yaşanılan sıcaklık nedeniyle de sinirlerin gerildiğinin ve PCR test merkezlerinde istenmeyen olaylar yaşandığını aktaran Atakan, sağlık çalışanlarının hakketmediği davranışlar gördüğünün altını çizdi ve “Kaş yapalım derken göz çıkarıyoruz aslında” ifadelerini kullandı.

Test merkezlerinde yaşanılan izdihamdan dolayı ciddi risk oluştuğunu da vurgulayan Atakan, “Test için orada bulunan ve pozitif olduğunu bilmeyen bir vatandaş o hengamenin içerisinde istemeden de olsa etrafında bulunan birçok kişiye de Covid-19 bulaştırabilir” ifadelerine yer verdi.

“Son 6 ayda Dünyanın gerçekleri, ülkenin gerçekleri ve hükümetin gerçekleri birbirine taban tabana zıt bir durumda” sözleri ile hükümeti yaşanılan bu izdihamı görmediği konusunda eleştirdi.

“HEPİMİZ KENDİMİZİ KURTAMAYA BAKMALIYIZ”

Sözlerine hükümeti eleştirerek devam eden HP Milletvekili Tolga Atakan, “Hepimiz kendimizi kurtarmaya bakmalıyız” diyerek sağlık yapısında yaşanılan personel eksikliği konusunda, pandemide küçük esnafın yaşadığı sıkıntılar hakkında ve ülkenin en önemli iki bacağı olan turizm ile eğitim alanında hükümetin bir adım atacağına inanmadığını dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu