DünyaGenelManşetSağlık

AB: Tam aşılananlar Covid-19 seyahat kısıtlamalarından muaf olmalı

Avrupa Birliği (AB) Avrupa Komisyonu, aşı sertifikasına sahip, aşılanmış kişiler ve 6 yaşın altındaki çocukların seyahatle ilgili test ve karantinadan muaf tutulmasını önerdi.

Öneriler, koronavirüs (Covid-19) pandemisine yanıt olarak uygulamaya konulan AB’de serbest dolaşım kısıtlamalarının koordinasyonuna ilişkin Konsey Tavsiye Kararı’nda Komisyon’un önerdiği güncellemeye dahil edildi.

Komisyon, “Epidemiyolojik durum iyileşirken ve aşılama kampanyaları AB’nin her yerinde hızlanırken, Komisyon Üye Devletlerin, en önemlisi AB Dijital COVID Sertifikasına sahip olanlar dahil olmak üzere, seyahat önlemlerini kademeli olarak hafifletmesini öneriyor” dedi.

Adalet Komiseri Didier Reynders. “Bugün, Üye Devletlerin, yeni ortak aracımız olan AB Dijital COVID Sertifikası’nı dikkate alarak, serbest dolaşım kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılmasını koordine etmelerini öneriyoruz. Şimdi Üye Devletlerin bu araçtan en iyi şekilde yararlanmasını ve herkesin özgürce ve güvenli bir şekilde tekrar hareket etmesine izin verme tavsiyesini bekliyoruz ” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu