GenelKıbrısManşet

Bakan Çağman, uzlaşılan asgari ücreti Bakanlar Kurulu’na götürmedi!

Hür-İş Federasyonu’ndan şok açıklama: “Üzerinde uzlaşılan asgari ücreti Bakanlar Kurulu’na göndermeyen Çalışma Bakanı Anayasal suç işliyor. Bu devam ederse hapislik istemiyle dava dosyalayacağız.”

Asgari Ücret Masası’nda işçi ve işveren tarafının  vardığı uzlaşmayı Bakanlar Kurulu’na göndermeyen Çalışma Bakanlığı’nın anayasal bir suç işlediğini ifade eden Hür-İş Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, hem Başbakanlığa hem de Çalışma Bakanlığı’na ihtarname gönderdiklerini açıkladı.  Hür-İş Federasyonu’nun Avukatı Şefik Aşçıoğulları tarafından gönderilen ihtarnamede, anayasal suçta ısrar edilirse Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman hakkında  hapislik istemiyle dava dosyalanacağı bildirildi.

Avukat Aşçıoğulları imzalı ihtarnamede şu ifadelere yer verildi:

18.08 2021 tarihinde Asgari Ücret Komisyonu’nca Asgari Ücret Yasası’nın 7,8,9 ve diğer maddelerindeki kurallar gereği ücretin tespit edildiği malumdur. İlgili yasa kuralları gereği yapmanız gereken 22/75 madde 7 aynen şu şekildedir: Asgari Ücret Saptama Komisyonu bir yıldan fazla olmamak üzere uygun aralıklarla asgari ücreti saptayıp Bakanlar Kurulu’na tavsiyede bulunur. Bakanlar Kurulu komisyonca saptanan asgari ücreti en geç 7 gün içinde Resmi Gazete’de ilan ederek, 10 günlük itiraz süresi tanır.”

Söz konusu düzenleme gereği yapılması gerekenleri yapmadığınız malumunuzdur. Hakkınızda anayasal haklarımızı ihlal ettiğiniz gerekçesiyle yasal işlem başlatılacağını ve bu meyanda gerekli hukuki prosedürün başlatıldığını bildiririm.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu