DünyaEkonomiGenelManşetSiyasetToplum

ABD Başkanı Biden’dan bir Ukrayna hamlesi daha!

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Ukrayna'ya savunma silahları ve eğitimi de dahil olmak üzere, 200 milyon dolar daha ek yardım yapılması emrini verdi.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Ukrayna’ya savunma silahları ve eğitimi de dahil olmak üzere, 200 milyon dolar daha ek yardım yapılması emrini verdi.

Açıklamada “ABD Başkanı Biden’ın 1961 Dış Yardım Yasası’nın (FAA) verdiği yetkilere dayanarak Ukrayna’ya yapılacak yardımları sağlamak ve tespitlerini yapmak için ise Dışişleri Bakanı Antony Blinken’i görevlendirdi” ifadeleri yer aldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ederken, Beyaz Saray’dan yeni bir açıklama geldi. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, “Başkan Biden, Ukrayna’ya yardım sağlamak için Savunma Bakanlığı’nın askeri eğitim olanakları da dahil olmak üzere savunma ekipmanlarının sağlanması için toplamda 200 milyon dolara kadar olan bir miktarın yönlendirilmesini ve gerekli tespitlerin yapılmasına yetki verdi” denildi.

Açıklamanın devamında, “ABD Başkanı Biden’ın 1961 Dış Yardım Yasası’nın (FAA) verdiği yetkilere dayanarak Ukrayna’ya yapılacak yardımları sağlamak ve tespitlerini yapmak için ise Dışişleri Bakanı Antony Blinken’i görevlendirdi” ifadeleri yer aldı.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından da 1961 Dış Yardım Yasası’nın (FAA), bir başkana, yasama yetkisi veya bütçe ödenekleri olmaksızın yabancı ülkelere bölgedeki acil bir durum neticesinde Amerika Birleşik Devletleri mallarının veya hizmetlerinin elden çıkarılmasına yetki vermesine izin verdiği açıklandı.

SENATÖRLERDEN BIDEN’A MEKTUP

Geçtiğimiz günlerde ABD Senatosunda görev yapan 42 Cumhuriyetçi senatör, Biden’a bir mektup göndererek Ukrayna’ya daha somut savunma yardımı yapması konusunda çağrıda bulunmuştu.

Joni Ernst ile Mitt Romney’nin öncülüğünü yaptığı senatörler, mektupta, Biden’ın Ukrayna’ya şu ana dek yapmış olduğu savunma yardımlarını memnuniyetle karşıladıklarını ancak bu ülkeye acil ihtiyaç duyduğu savaş uçağı gönderme konusunda yönetimin yetersiz kaldığını belirtti.

Aralarında Joni Ernst ve Mitt Romney’nin de bulunduğu senatörler, mektupta Biden’ın Ukrayna’ya şu ana dek yapmış olduğu savunma yardımlarını memnuniyetle karşıladıklarını ancak bu ülkeye acil ihtiyaç duyduğu savaş uçağı gönderme konusunda yönetimin yetersiz kaldığını belirtti.

ABD, POLONYA’NIN UÇAK TEKLİFİNİ REDDEMİŞTİ

ABD ile Polonya arasında Ukrayna’ya savaş uçağı gönderilmesine ilişkin anlaşmazlık yaşanmış, Polonya ilgili savaş uçaklarını doğrudan Ukrayna’ya veremeyeceğini ancak bu uçakları ABD’nin Almanya’daki üssüne teslim etmeye hazır olduğunu bildirmiş, ABD ise bu seçeneği kabul edemeyeceğini açıklamıştı.

ZELEKSİY İLE BIDEN GEÇEN HAFTA GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülkesindeki son duruma ilişkin ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Zelenskiy, ikili görüşme sırasında Biden ile Ukrayna’nın güvenliği, Ukrayna’ya mali destek konularını ve Rusya’ya yönelik yaptırımları konuştuklarını söylemişti.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu