EkonomiKıbrısManşetToplum

ABD Cumhuriyetçi Parti Teksas Eyaleti Kongre Üyesi Sessions, KTTO ziyaretini tamamladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Cumhuriyetçi Parti Teksas Eyaleti Kongre Üyesi Pete Sessions, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KKTO) davetlisi olarak 30 Temmuz-3 Ağustos 2023 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiği inceleme ziyaretini tamamladı.

Daha önce Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve bu kez de Kıbrıs Türk tarafı ile istişarelerde bulunmak ve adadaki her iki tarafa dair fikir sahibi olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de ziyaret etmek istediğini ifade eden Sessions, KKTC’de bulunduğu süre zarfında başta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Meclis Başkanı Zorlu Töre olmak üzere birtakım temaslarda bulunmuş ve tarihi yerleri ziyaret ederek KKTC hakkında detaylı bilgi edindi.

Kongre üyesi Sessions ayrıca Kıbrıs Türk tarafının özellikle turizm sektörüne dayalı ekonomik gelişimini desteklemek üzere görüş alışverişlerinde bulundu.

Ziyareti esnasında Kıbrıs Türk halkını, bugüne kadar kat etmiş olduğu başarıdan dolayı takdir ettiğini ifade eden Sessions, teknoloji konusundaki kendi tecrübelerine dayanarak, özellikle ülkemizdeki üniversiteler tarafından kat edilen ilerlemeye ve üniversitelerimiz mezunlarının kalitesine şahit olmaktan memnun olduğunu ifade etti.

Sessions, KKTC’nin dostu olduğunu ifade ederek, KTTO’nun Kıbrıs Türk halkının sesinin duyurulması çabalarına elinden gelen katkıyı koymaya hazır olduğunu belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu