KıbrısManşet

ABD için utanç günü

Haberin detayında, Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası’nın, birçok şirketin 10 aylık zorlu süreçte zaten sınırlarını aştığını, bazılarının ikinci bir kapanmaya dayanamayacağını söyleyerek, birçok şirketin kapısına kilit vurmak zorunda kalacağına dair endişelerinin bulunduğu aktarıldı

Βugünkü kapanmayla ilgili ekonomik korkular

“Ekonomistlerin gözünden etkiler” yan başlıklı haberde; pandemi nedeniyle hükümetin bugün açıklaması beklenen ikinci kapanma sonrası ekonominin izleyeceği seyirle ilgili olarak işadamları, çalışanlar ve daha geniş ekonomik aktörlerin yoğun bir endişe duyduğu belirtildi.
Haberin detayında, Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası’nın, birçok şirketin 10 aylık zorlu süreçte zaten sınırlarını aştığını, bazılarının ikinci bir kapanmaya dayanamayacağını söyleyerek, birçok şirketin kapısına kilit vurmak zorunda kalacağına dair endişelerinin bulunduğu aktarıldı. Haberde ayrıca, böyle bir durumun işsizlik artışa yol açmasının yanında, uluslararası ekonomiler tarafından değerlendirmelerinin yaklaştığı bir dönemde piyasada psikolojik gerileme yol açarak, kamu borçlarının da artmasına neden olacağı vurgulandı. Bunların yanı sıra, 2021’in ilk yarısında hedeflenen toparlanma oranı konusunda ise şüpheler doğuracağı aktarıldı.

– ABD için utanç günü
“Kongre Binası’nın işgalinden kaynaklanan küresel şok” yan başlıklı haberde; ABD Kongre Binası’nın geçtiğimiz gün eski Başkan Donald Trump’ın destekçileri tarafından işgal edilmesi ve yaşanan korkunç olaylar nedeniyle küresel bir şok yaşandığı aktarıldı.

– Genel Denetçi’yle Cumhurbaşkanı arasında yaşanan krizle ilgili haberde, hükümet sözcüsüne Kiriakos Kousios’un yaptığı açıklamaya yer verilerek, Genel Denetçi Odisseas Michailidis’in konusunun Cumhurbaşkanı Anastasiadis’in öncelikleri arasında olmadığını belirttiği aktarıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu