KıbrısManşet

ABD Kıbrıs Büyükelçisi Garber, yetkililerden kapsamlı bilgiler aldı

ABD Kıbrıs Büyükelçisi Garber ve çalışanları Taşkent Doğa Parkı bünyesindeki Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsünü ziyaret ederek Merkezin çalışmalarını yerinde inceledi.

Garber, Taşkent Doğa Parkı tarafından hayata geçirilen ekoloji ormanında fidan dikme etkinliği gerçekleştirmesi yanında DoğaPark bünyesinda bulunan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, Kıbrıs Deniz Canlıları Merkezi, Yaban Hayat Hastahanesi, Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret ederek direktör Kemal Basat ve yetkililerden kapsamlı bilgiler aldı.

Ziyaret sırasında Kemal Basat, “işbirliği ile koruma” sloganı ile merkez tarafından yürütlmekte olan projelerden de söz etti. Basat, biyolojik çeşitliliğin doğa için ne kadar önemli olduğunun altını çizerek ulayarak Yaban Hayatı Destek Hattı 1190’ın yirmi dört saat aranabilmesi ve  müdahale için en kısa zamanda aranan yere ulaşabileceği bilgisi verildi.

Büyükelçi Garber Kıbrıs Büyükelçiliği görevine getirilmeden önce ABD yönetiminde Okyanuslar, Çevre ve Bilim departmanında Bakan Yardımcılığı yapmıştı. Bu nedenle doğal yaşam ve ekoloji konularına özel bir ilgi gösteren büyükelçi içerisinde bulunmuş olduğumuz coğrafyada hiçbir karşılık beklemeden, çok ciddi bir özveri ile kurulmuş olan DoğaPark’ın önemine vurgu yaptı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu