DünyaGenelManşet

ABD ve Avrupa ülkelerinden Beyoğlu’nda meydana gelen patlamayla ilgili taziye mesajları

ABD ve Avrupa ülkeleri, İstanbul Beyoğlu’nda meydana gelen patlamayla ilgili taziye dileklerini iletti.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yazılı açıklamasında, İstanbul’daki “şiddet eylemi”ni kınayarak, ABD’nin terörle mücadelede NATO müttefiki Türkiye’nin yanında olduğunu belirtti.

Sözcü, açıklamasında, “ABD, bugün İstanbul’da meydana gelen şiddet eylemini şiddetle kınıyor. Düşüncelerimiz yaralılarla birlikte ve sevdiklerini kaybedenlere en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Terörle mücadelede NATO Müttefikimiz Türkiye ile omuz omuzayız.” ifadelerine yer verdi.

Almanya

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul Beyoğlu’nda meydana gelen patlama nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi.

Almanya Cumhurbaşkanı Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Steinmeier, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İstanbul’daki patlama nedeniyle taziyelerini iletti.

Steinmeier mesajında, işlek olan İstanbul’un ortasında meydana gelen patlama haberinden dolayı sarsıldığını belirterek, “Düşüncelerim kurbanlarla ve onların yakınlarıyla. Tüm yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu şok anında Almanlar olarak İstanbulluların ve Türk halkının yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, İstanbul’daki patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Kişisel olarak ve Yunan halkı adına, kurbanların ailelerine en derinden taziyelerimi iletiyorum ve yaralananlar için de acil şifa diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis da İstanbul’daki patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı. Twitter’da yaptığı paylaşımda, patlama nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getiren Miçotakis, saldırıda yaralananlar için acil şifa diledi.

Miçotakis mesajında, “Kurbanların ailelerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk halkına en samimi taziyelerimi iletiyorum. Yunanistan her tür terörizmi kesin bir şekilde kınıyor.” ifadelerine yer verdi.

Fransa

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter’dan yaptığı açıklamada, 13 Kasım 2015’te Paris ve banliyösü Saint-Denis’de terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin anıldığı Fransız ulusu için sembolik bir günde, Türk halkının, İstanbul’daki saldırıyla sarsıldığını belirtti.

Açıklamada, “Türklere: Acınızı paylaşıyoruz. Terörle mücadelede yanınızdayız.” ifadesine yer verildi.

İngiltere

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, düşüncelerinin İstanbul’daki patlamadan etkilenenler ve aileleriyle olduğunu belirtti.

İngiltere’nin terörle mücadelede Türkiye’nin yanında olduğunu vurgulayan Wallace, ülkesinin saldırıdan etkilenenlere başsağlığı dileklerini aktardı.

İtalya

İstanbul’daki patlama dolayısıyla İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani taziye mesajları paylaşırken, İtalya Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İtalya, bugün İstanbul’u sarsan alçak saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor. Olaydan etkilenenlerin aileleriyle dayanışma içinde olan İtalya, yaralılara acil şifalar diliyor. İtalya, Türk halkına yakınlığını bir kez daha teyit etmekte ve (Paris’teki 2015 yılındaki saldırı) Bataclan katliamının yıl dönümünde terörle mücadeledeki kararlığını bir kez daha teyit etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’daki patlamada herhangi bir ölen ya da yaralı İtalyan olmadığını bildirdi.

İsveç

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Twitter’dan, “İstanbul’un göbeğinde bugünkü patlama haberiyle derinden sarsıldık. Düşüncelerimiz kurbanlarla ve sevdiklerini kaybedenlerle. Türkiye’nin yanındayız.” ifadelerini içeren paylaşımda bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu