DünyaManşet

ABD’de Covid-19 sonrası tedarik zinciri krizi patlak verdi

Avrupa enerji kriziyle çalkalanırken ABD’de ise market rafları pandemi sonrası ilk kez boş durumda. Tedarik zinciri kriziyle ilgili ürün kıtlığı yaşanırken milyonlarca yurttaş için bu kışın daha zorlu geçmesi bekleniyor.

ABD’de tedarik zincirini de kapsayan ekonomik kriz nedeniyle süpermarketlerdeki raflar neredeyse bomboş durumda. Voice of America’nın (VoA) haberine göre, ülke genelinde tuvalet kağıdından spor ayakkabıya, kamyonetten tavuğa kadar neredeyse her tür üründe kıtlık görülüyor. Kitap, bisiklet, bebek yatağı için ise aylardır bekleyen siparişler mevcut.

Ülkede Covid-19 sonrası tedarik zinciri krizi patlak verdi. Daha yüksek maliyet ve daha yüksek fiyat anlamına gelen söz konusu kriz, işgücünde de yaşanan sıkıntının göstergesi. Birçok şirket, bebek bezi ve şişelenmiş su gibi temel ihtiyaçların üretilmesi ve nakliyesi için gereken malzemelerin yüksek fiyatlarını dengelemek yerine fiyat artışlarına yöneldi. Üstelik fiyat artışlarının gelecek yıl da devam edeceği endişesi yaşanıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu