DünyaEkonomiGenelManşet

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları 2 ayın en düşük seviyesinde

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta 232 bine geriledi. Başvurular böylece 3. haftada da düşüş trendini sürdürdü.

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta 232 bine geriledi. Başvurular böylece 3. haftada da düşüş trendini sürdürdü.

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları 3. haftada düşüşünü sürdürdü. Bu durum, ekonomideki ılımlaşmaya rağmen istihdam piyasasının sağlıklı görünümünü koruduğunu gösterdi.

Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre başvurular 27 Ağustos’ta sona eren haftada 5 bin düşüşle 232 bin oldu. Başvurular böylece 2 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini 248 bindi. Devam eden başvurular 20 Ağustos’ta sona eren haftada 1,41 milyondan 1,44 milyona yükseldi. 4 haftalık ortalama başvurular 241 bin 500 olarak 9 Temmuz’dan beri en düşük seviyeye indi.

Başvurulardaki düşüşe rağmen konut ve teknoloji sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketler ekonomideki yavaşlama nedeniyle küçülmeye gidiyor. Son olarak Snap, maliyetleri azaltmak için çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkaracağını duyurmuştu.

Ülkede salı günü açıklanan veri de açık iş pozisyonlarının Temmuz’da rekor yüksek seviyeye yaklaştığını göstermişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu