DünyaEkonomiManşet

ABD’de konut fiyatları geriledi

ABD’de Ulusal Konut Fiyat Endeksi’nin, Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0.2 gerilediği bildirildi

ABD’de Ulusal Konut Fiyat Endeksi’nin, Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0.2 gerilediği bildirildi.

 

AYLIK BAZDA ARTIŞ OLDU
 ABD’de Ulusal Konut Fiyat Endeksi’nin, Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0.2 gerilediği bildirildi. S&P CoreLogic Case-Shiller, Nisan ayına ait ulusal konut fiyat endeksi verilerini yayımladı. Buna göre, ABD’de ulusal konut fiyat endeksi, Nisan’da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %0.2 düşerken, aylık bazda ise mevsim etkilerinden arındırılmış olarak %0.5 artış gösterdi. Endekste, geçtiğimiz Mart ayında yıllık bazda %0.7’lik yükseliş olduğu açıklanmıştı.

MİAMİ GİDEREK ÇIKIYOR
ABD’nin 20 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks ise yıllık bazda %1.7 düştü. Piyasa beklentilerinden az gerileyen endeksin bu dönemde %2.6 azalması bekleniyordu. Üst üste iki aydır düşen endeks, Mart’ta da %1.1 azalış kaydetmişti. Söz konusu dönemde endeks, aylık bazda da mevsim etkilerinden arındırılmış olarak %0.9 arttı. Endeksteki 20 kent arasında konut fiyatlarının yıllık bazda en fazla yükseldiği kentler; %5.2 ile Miami, %4.1 ile Chicago ve %3.5 ile Atlanta oldu. Aynı dönemde konut fiyatları Seattle’da %12.4, San Francisco’da %11.1, Las Vegas’ta %6.6 ve Los Angeles’ta %3.2 azaldı.

PİYASA TOPARLANIYOR
Açıklamada görüşlerine yer verilen S&P DJI Genel Müdürü Craig Lazzara, ABD konut piyasasının Nisan’da güçlenmeye devam ettiğini belirterek, fiyatların geçen yıl haziranda zirve yaptığını, Ocak ayına kadar gerilediğini ve sonra toparlanmaya başladığını anımsattı. Lazzara, “Önümüzdeki aylarda bu görüş için daha fazla destek görüp görmeyeceğimiz, piyasanın mevcut ipotek oranlarının yarattığı zorlukları ve devam eden ekonomik zayıflık olasılığını ne kadar iyi idare ettiğine bağlı olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu