KıbrısManşet

Piyasanın beklentisi, Temmuz’da fiyatların yüzde 17 oranında artması yönündeydi

ABD’de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi’ne göre fiyatlar yıllık bazda %15.8 arttı

Piyasanın beklentisi, Temmuz’da fiyatların yüzde 17 oranında artması yönündeydi

 

FED’İN FAİZ ARITIMLARI PİYASAYI ETKİLİYOR… ABD’de konut fiyatlarındaki artış beklentilerin altında kaldı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımlarına devam etmesiyle konut kredisi (mortgage) finansmanının daha pahalı hale geldiğine işaret eden analistler, daha zorlu bir makroekonomik ortama ilişkin beklentiler göz önüne alındığında konut fiyatlarının yavaşlamaya devam edebileceğini kaydetti.

 

ABD ULUSAL KONUT FİYAT ENDEKSİ… S&P CoreLogic Case-Shiller, 2022 yılı Temmuz ayına ilişkin ulusal konut fiyat endeksi verilerini yayımladı. Buna göre, ABD’de ulusal konut fiyat endeksi, Temmuz’da geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15.8 arttı. Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlamaya devam ettiğine işaret eden endeks, Haziran’da yıllık bazda yüzde 18.1 artış kaydetmişti.

 

20 KENTİN ENDEKSİ DE AÇIKLANDI… ABD’nin 20 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin endeks de Temmuz’da yıllık bazda yüzde 16.1 arttı. Piyasa beklentilerinin altında artış gösteren verinin bu dönemde yüzde 17 artması bekleniyordu. Endeks, Haziran’da yüzde 18.7 artmıştı. 20 kent arasında fiyatların en fazla yükseldiği kentler, yüzde 31.8 ile Tampa, yüzde 31.7 ile Miami ve yüzde 24.7 ile Dallas oldu. Analistler, konut fiyatlarının bir yıl önceki seviyelerinin önemli ölçüde üzerinde seyretmesine karşın güçlü bir yavaşlama görüldüğünü belirtti.

 

HONG KONG’DA KONUT FİYATLARI 3.5 YILIN DİBİNDE… Öte yandan ABD’ye göre Dünya’nın diğer ucundaki Hong Kong’da konut fiyatları 3.5 yılın dibine indi. Ağustos ayında konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2,25 oranında düştü. Temmuz ayında da fiyatlar yüzde 1.44 gerilemişti. Yılın ilk 8 ayında konut fiyatlarında düşüş yüzde 6.5 oranında ulaştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu