DünyaPolisiye – Adli

ABD’de Üniversite’de Silahlı Saldırı

ABD’nin önde gelen eğitim kurumlarından Brown Üniversitesi kampüsünde dün (Cumartesi) öğleden sonra meydana gelen silahlı saldırıda iki öğrenci hayatını kaybetti, dokuz kişi yaralandı. Polis, olay yerinden kaçan saldırganı yakalamak için geniş çaplı bir insan avı başlattı.

Brown Üniversitesi Kampüsünde Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 9 Yaralı

ABD’nin önde gelen eğitim kurumlarından Brown Üniversitesi kampüsünde dün (Cumartesi) öğleden sonra meydana gelen silahlı saldırıda iki öğrenci hayatını kaybetti, dokuz kişi yaralandı. Polis, olay yerinden kaçan saldırganı yakalamak için geniş çaplı bir insan avı başlattı.

Olayın Detayları

Saldırı, üniversitenin Mühendislik Fakültesi ve Fizik Bölümü’ne ev sahipliği yapan “Barus & Holley” binasında, yerel saatle 16:05 sularında gerçekleşti. Olay sırasında binada final sınavlarının yapıldığı ve içeride çok sayıda öğrencinin bulunduğu bildirildi.

Görgü tanıklarının ifadelerine ve polis raporlarına göre, siyah giyimli ve maskeli bir saldırgan binaya girerek ateş açtı. Olayın ardından kampüs genelinde ve çevresinde “sığınaklara girin” (shelter-in-place) uyarısı yapıldı.

 Brown Üniversitesi Rektörü Christina Paxson, hayatını kaybeden iki kişinin üniversite öğrencisi olduğunu doğruladı. Yaralanan dokuz kişi Rhode Island Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastane yetkilileri, yaralılardan altısının durumunun kritik ancak stabil olduğunu, birinin ise durumunun ciddiyetini koruduğunu açıkladı.

Şüpheli Aranıyor

Providence Polisi, saldırganın henüz yakalanamadığını ve silahlı ve tehlikeli olabileceğini bildirdi. Şüphelinin 30’lu yaşlarında bir erkek olduğu, olay sırasında siyah veya koyu gri kıyafetler giydiği ve gri bir kamuflaj maskesi takmış olabileceği belirtildi. FBI ve yerel kolluk kuvvetleri, saldırganın kimliğini tespit etmek için güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye devam ediyor.

 Rektör Paxson yaptığı açıklamada, “Bu trajedi, topluluğumuzu derinden sarstı. Kalbimiz kurbanların aileleri ve bu korkunç olaya tanık olan herkesle birlikte,” ifadelerini kullandı.

Kampüs çevresindeki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, üniversitedeki tüm sınavlar ve akademik faaliyetler ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi. Providence Belediye Başkanı Brett Smiley, bölge sakinlerinden evlerinde kalmalarını ve polis talimatlarına uymalarını istedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu