DünyaEkonomiGenel

ABD’den Rusya’ya seyahat uyarısı!

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya'yı seyahat açısından 4. risk düzeyine çıkardı.

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya’yı seyahat açısından 4. risk düzeyine çıkardı.

Rusya’da rekor kıran vaka ve ölüm sayılarının ardından ABD bu ülkeye yönelik seyahatlerle ilgili vatandaşlarına uyarı yayınladı.

Rusya’yı seyahat açısından COVID-19 için 4. risk düzeyin çıkaran ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Rusya’ya seyahat etmekten kaçınmayı tavsiye etti. Karar 1 Kasım’da yayınlandı.

CDC , Rusya’daki mevcut durum nedeniyle, tam aşılı yolcular için bile ülkeye yapılacak seyahatin COVID-19 riskleri taşıdığını söyledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tam aşılı yolcuların COVID-19’a yakalanma ve yayma olasılığı daha düşüktür. Bununla birlikte, uluslararası seyahat ek riskler taşır ve tam olarak aşılanmış yolcular bile enfeksiyon ve belirli COVID-19 varyantlarının olası yayılma riski altında olabilir ”dedi.

Bu arada ABD 8 Kasım’dan itibaren ülkeye girişlerle ilgili yeni tedbirleri uygulamaya koyacak. ABD Rus aşılarını tanımıyor. Bu sebeple 8 Kasım’dan itibaren aşılanmamış ya da herhangi bir Rus aşısı ile aşılanmış, Rus vatandaşları hiçbir şekilde ABD’ye giremeyecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu