DünyaGenelManşet

ABD’nin ardından bir ülke daha TikTok’u yasakladı

Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişinin kullandığı TikTok'a gelen yasakların ardı arkası kesilmiyor. ABD, ByteDance'e TikTok'u satması için baskı yaparken, şimdi ise bir ülke daha TikTok'u yasakladı. Ancak bu yasak devlet kurumlarında çalışanlar için.

Çinli video platformu TikTok’a gelen ambargoların ardı arkası kesilmiyor. ABD ve Avrupa’da ByteDance’a ait video akış hizmetini hedef alırken, pek çok ülke TikTok’un kullanımını yasakladı.

ABD, devlet görevlilerinin TikTok’u kullanmasını yasaklarken, yakın zamanda Belçika da bu furyaya katılmıştı.  Ancak şimdi İngiltere de listeye adını yazdırarak Çinli şirkete karşı hizaya geçen ülkelerden biri oldu.

İNGİLTERE’DE TİKTOK YASAKLANDI

İngiltere, Çin’e ait video paylaşım uygulaması TikTok’u bakanların ve memurların cep telefonlarından yasaklayarak, Birleşik Krallık’ı ABD ve Avrupa Komisyonu ile aynı çizgiye getiriyor ve Pekin ile kötüleşen ilişkilerini bir kez daha yansıtıyor.

Söz konusu karar, İngiltere’nin ByteDance’a TikTok’u satması veya ülkede bir yasakla karşı karşıya kalacaklarını söylemesinden sonra geldi. Birleşik Krallık hükümetinin duyurusu, Perşembe günü öğle vakti Kabine Ofisi bakanı Oliver Dowden tarafından Avam Kamarasında yapıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu