DünyaGenelManşet

ABD’nin Çernobil’i denen Ohio’daki kimyasal felaketin ardından hastalıklar ortaya çıktı!

ABD'nin Ohio eyaletinde zehirli kimyasal taşıyan trenin 3 Şubat tarihinde raydan çıkması büyük bir çevre felaketine sebebiyet verdi. Bölgede çeşitli hastalıklar baş gösterirken kimyasal felaket, ABD'nin Çernobil'i olarak nitelendirildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinin Doğu Filistin kasabası yakınlarındaki demir yolunda 3 Şubat’ta meydana gelen çevre felaketinde, kimyasal madde taşıyan 150 vagonlu trenin 50 vagonunun raydan çıkmasının ardından patlamalar gerçekleşti. Patlamalar sonrası çevreye yüksek miktarda zehirli kimyasalın yayılmasıyla bölge sakinlerinin tahliyesine karar verildi. Kimyasal patlamanın ardından bölgede oturanlarda baş ağrısı, göz yanması, öksürük, halsizlik gibi şikayetlerin yanı sıra hayvanlarda ölümlere rastlanıldığı iddia edildi.

”DOĞU FİLİSTİN KASABASININ ÇERNOBİL’İ”

Kimyasal felaketin ardından bölgede yaşayanlardan John ve Lisa Hammer, BBC’ye yaptıkları açıklamada felaketin hayatlarını ‘mahvettiğini’ söylediler. Açıklama yaparken gözyaşlarını tutamayan John, ”Doğu Filistin kasabasının Çernobil’i” olarak değerlendirdiği felaketin ardından şu anda olmak istemediği yerde olduğunu, taşınacağını söyledi.

Kasabadaki kimyasal felaketin asıl etkilerinin ve yaralarının psikolojik olduğuna işaret eden John, “Uykularım kaçıyor. İki kez doktora gittim ve kaygı bozukluğu hapı alıyorum. Bu, benim geçim kaynağımı kaybetmemden 10 kat daha kötü.” ifadesini kullandı.

Lisa ise 20 yılını geçirdikleri kasabayla, 10 çalışanı ve işletmeleriyle ilgili endişelerinden ötürü kendisini uyku tutmadığını dile getirdi. Bazı müşterilerinin kendileriyle iş yapmayı bıraktığını aktaran Lisa, bazı kişilerin ise Doğu Filistin kasabasını terk etmeyi düşündüğünü belirtti. Lisa, “Burada yaşayan insanlar için endişeliyim. Çok fazla şey var. Uyuyabilen birini bilmiyorum. İşin, sağlığın, arkadaşlarının sağlığı…” değerlendirmesinde bulundu.

”BU NESİLLER BOYU DEVAM EDEBİLİR”

Diğer bölge sakinleri de BBC’ye, söz konusu kazanın kasabanın tarihi için önemli bir kırılma noktası olduğunu vurgulayarak, 3 Şubat olayının “büyük bir felaket” olarak hatırlanacağını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu