DünyaGenelManşet

ABD’nin Philadelphia kentinde uyuşturucu kullanımı artıyor

ABD’nin Pennsylvania eyaletindeki uyuşturucu bağımlısı evsizler için kar amacı gütmeyen faaliyetlerde bulunan kuruluş Prevention Point Philadelphia (PPP), şehirde uyuşturucu kullanımının arttığını bildirdi.

Philadelphia’da, ABD’nin “doğu yakasındaki en büyük eroin pazarı” olarak bilinen Kensington bölgesindeki uyuşturucu bağımlısı evsizlere yardım eden PPP yetkilileri, kentte son 12 ayda dağıtılan temiz şırıngadan daha çok kullanılmış şırınga toplandığını, bunun, uyuşturucu kullanımındaki artışa işaret ettiğini belirtti.

Kuruluşundan bu yana, 30 yıldır ilk defa böyle bir durum yaşandığı belirtilen PPP raporunda, Philadelpia’da, tekrar kullanım yoluyla bulaşıcı hastalık geçmemesi için 36 bin kişiye dağıtılan 9 milyon temiz şırınganın karşılığında toplanan kullanılmış şırınga sayısının 10 milyon civarında olduğu bilgisi paylaşıldı.

AA kamerasına yansıyan görüntülerde, Kensington bölgesinde, çoğu evsiz yüzlerce kişinin sokaklarda vücuduna uyuşturucu enjekte ettiği, bazı bağımlıların ise aşırı dozun etkisiyle yarı baygın vaziyette ayakta durmaya çalıştığı görülüyor.

PPP İcra Direktörü José Benitez, bu istatistiğin aynı zamanda Kovid-19 salgınının bir sonucu olarak artan uyuşturucu tüketiminden kaynaklandığını, kentte kar amacı gütmeyen kuruluştan yardım alan bağımlı sayısının son 3 yılda yaklaşık 3 katına çıktığını belirtti.

Yetkililere göre, Philadelphia’nın da bağlı olduğu Pennsylvania eyaletinde Kovid-19 salgını başladığından beri 5 bin 200’den fazla kişinin kaza sonucu ölümcül aşırı doza maruz kaldığı tahmin ediliyor.

ABD Ulusal Sağlık Enstitülerine (NIH) göre, morfinden 50 ila 100 kat daha güçlü bir opioid ağrı kesici türü olan fentanil, 2013’ten beri ABD’de uyuşturucu krizinin ve aşırı dozdan ölümlerin bir numaralı nedeni olarak gösteriliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu