EkonomiKıbrısManşetYaşam

Acaba yeni asgari ücret kaç olacak?

GIYNIK’a özel açıklamalarda Hür-İş Genel Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, Hür-İş Federasyonu olarak yarın sabah masada tüm üyeleriyle hazır olacaklarını belirtti.

HAYAT PAHALILIĞI ORANINDA VEYA ALTINDA BİR RAKAM KABULÜMÜZ DEĞİL… Masada da karşılıklı olarak uzlaşının sağlanacağı, her iki tarafın da hassasiyetlerinin göz önünde bulundurulacağını dile getiren Serdaroğlu, şu anki hayat pahalılığının 8.83 oranında olduğunu ve bunun altına düşecek bir artışı kesinlikle kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin yanı sıra dövizin artışı ve Türk Lirası’nın her geçen gün değer kaybetmesi nedeniyle ülkemizde ciddi ekonomik sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor.

Açlık sınırının altında kalan asgari ücretler, her geçen gün zamlanan fiyatlara ve pahalılanan hayata ayak uyduramaz hale gelmiş durumda.

Bu sebeple Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çağrıda bulunan Hür-İş Federasyonu, tekrardan masaya oturup, yeni ve insanların hayatlarını daha yaşanılabilir kılacak bir asgari ücret belirlenmesini istedi.

Öyle ki, Hür-İş’in çağrısı yanıtsız kalmadı ve yarın sabah saat 10.00’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Asgari Ücret Saptama Komisyonu ile toplantı gerçekleştirerek, yeni asgari ücretin belirlenmesi hususunda ilk adımlar atılacak.

GIYNIK’a özel açıklamalarda Hür-İş Genel Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, Hür-İş Federasyonu olarak yarınki masada tüm üyeleriyle hazır olacaklarını belirterek, “Toplantıda olmalıyız çünkü bu çağrıyı biz yaptık” dedi.

“HAYAT PAHALILIĞI ORANINDA VEYA ALTINDA BİR RAKAM KABULÜMÜZ DEĞİL”

Asgari ücretlinin ne kadar ezildiğini ve yaşam kalitesinin düştüğünün farkında oldukları için Asgari Ücret Saptama Komisyonu ile toplantı istediklerini anlatan Serdaroğlu, normal şartlarda bayramdan önce toplanma düşüncesinde olduklarını ancak hükümette yaşanan sorunlar nedeniyle bir takım aksaklıklar yaşandığını söyledi.

Serdaroğlu, “Geç oldu, güç olmasın” imasında bulunarak, geç de olsa bir araya geliyor olmalarından ötürü memnun olduklarını ifade etti.

Masada da karşılıklı olarak uzlaşının sağlanacağı, her iki tarafın da hassasiyetlerinin göz önünde bulundurulacağını dile getiren Serdaroğlu, şu anki hayat pahalılığının 8.83 oranında olduğunu ve bunun altına düşecek bir artışı kesinlikle kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.

Serdaroğlu, belirlenecek olan asgari ücretin bugünkü açlık sınırının üzerinde olması gerekliliğine vurgu yaparak, sadece 4 kişilik bir ailenin sağlıklı bir şekilde geçinebilmeleri

Diğer Haberler

Başa dön tuşu