KıbrısManşetSpor

Acapulco Sports Park

“Dünyada toplamda futbol turizmine yaklaşık 6-7 milyar dolar para harcanıyormuş” diyordu bir yazısında planlamacı Ödül Muhtaroğlu dost! Malta, Dubai, Kıbrıs Cumhuriyeti gibi ülkeler yabancı kulüpleri ülkelerine çekmek için özendirici politikalar uyguluyorlar. Örneğin Bayern Münih, 6 yıldır Dubai’ye kamp için gidiyor

Spor turizmi işlerini daha önce çok kaleme almıştık. Mâlum, elin’oğlu Antalya’da ara kamp yapmakta. Boru değil, 2022 yılı itibariyle, KKTC dahil 60 farklı ülkeden 1300 kulüp takımı o bölgeye gitti. Bu takımların da her biri de ortalama 30 kişiden oluşuyor. Etti mi size 40 bin’e yakın kaliteli ve de para harcayan zengin turist! Özelde futbol yoğunluklu, genelde ise total spor yoğunluklu bir turizm faaliyeti var Antalya’da. Düşünün daha iki hafta önceki yılbaşı arifesinde Fransız Triatlon Takımı ha’bire denizde yüzmece. Bunun yanındaki alanda golf sporuna ilişkin bir’dizi har har faaliyet, orta çömlek ben de bu doğa güzellikleri ortasında biraz fitness, biraz da yürüyüş muhabbeti işte.

Dünya artık bu işin farkına vardı; Dağ bisikleti mi? San Marino’ya git. Su altı dalma işleri mi? Mısır’a nâzır Kızıldeniz’e git. Golf ile ilgili Belek, kayak ile ilgili Uludağ veya Palandöken. Avcılıkla ilgili Adana veya Rize Ardeşen. Yelken kanat veya yamaç paraşütü mü? Ver elini Fethiye sayın seyirciler. Haa, rafting sporu mu? Ver elini Of Çayı. Antalya, golften sonra en büyük geliri futboldan kazanıyor. Golf turizmi yılda 160 milyon Euro gelir bırakırken, futbol kulüpleri de her yıl 100 milyon Euro gelir bırakıyor. Yani spor turizmden yılda 260 milyon Euro bir gelir elde ediliyor. 30-40 kişilik kafile ile 10 ile 14 gün arasında kamp yapan bir takımın harcaması 50 ile 100 bin Dolar arasında değişiyor.

“Dünyada toplamda futbol turizmine yaklaşık 6-7 milyar dolar para harcanıyormuş” diyordu bir yazısında planlamacı Ödül Muhtaroğlu dost! Malta, Dubai, Kıbrıs Cumhuriyeti gibi ülkeler yabancı kulüpleri ülkelerine çekmek için özendirici politikalar uyguluyorlar. Örneğin Bayern Münih, 6 yıldır Dubai’ye kamp için gidiyor.

Sonuç mu? Artık futbolda bizde de modern bir spor tesisi var. Acapulco Sports Park; “105m x 68m FIFA Standartlarında 2 adet profesyonel futbol sahası var. Ağırlık çalışmaları için kale arkalarında 2 Adet alan var. Her sahada 14’er kişilik, 2’şer adet olmak üzere toplam 4 adet yedek oyuncu kulübesi mevcut. Tüm sahalar Lolium Perenne (İngiliz Çimi) ve Bermuda Çimi ile donatılmış. Kulüp binasında 4 adet soyunma odası, Her soyunma odasında 10 adet duş var. Her takım için ayrı malzeme odası, 1 adet hakem odası yanında 2 adet derslik, kardiyo ve ağırlık çalışmaları için 210 m2 fitness salonu var. İlk yardım odası, 1 adet 10 kişilik sauna, 1 adet 10 kişilik buhar odası, 1 adet şok havuzu, 2 adet multijet duş var. FIFA Standartlarında petek gözlü kale fileleri yanında 12 Çivili baraj adamı, 14 şişirilebilir devrilmez baraj adamı, 20 yer merdiveni, 100 adet slalom çubuğu, 30 adet ayarlı engel, 2 adet ayak tenis neti, 6 adet hedef, 20 adet pas yolu, 20 adet Çember, 4 adet hedef neti ve 30 adet futbol topu” var bereket versin. Hayırlara vesile olsun.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu