GenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Acı ortak

Şunu çok net olarak ifade etmeliyim ki, Kıbrıslı Türkler 1974 sonrası tüm farklılıklara rağmen Adıyaman'da hayatlarını yitiren çocuklarımız öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız için ilk kez ortak hareket etme becerisini gösterdi

Acı ortak.. Haliyle mücadele de ortaktır.

İsias Davası’nda ara karar açıklandı. Mahkeme, tutukluların tutukluluklarının devamına karar verdi. Mahkeme davayı 26 Nisan’a erteledi. Şunu çok net olarak ifade etmeliyim ki, Kıbrıslı Türkler 1974 sonrası tüm farklılıklara rağmen Adıyaman’da hayatlarını yitiren çocuklarımız öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız için ilk kez ortak hareket etme becerisini gösterdi.

Adıyaman’a yaklaşık 100 kişilik bir kafile ile gidildi. Siyasetçisinden hukukçusuna, gazetecisine herkes tek yürek oldu. Ve fakat Kıbrıs’ta kalanların da gözü kulağı Adıyaman Mahkemesinden çıkacak ara karardaydı. Ve o karar çıktı.

Sanıkların tahliye talepleri mahkemece reddedildi, dava 26 Nisan’a ertelendi. Kıbrıslı Türkler bu emsal olma  niteliği taşıyan davada sessiz kalmadı; Türkiye’de yaşanan korkunç depremde hayatını kaybeden her bir can için sorguladı, araştırdı, ve kararlı mücadelesi ile davaya sahip çıktı.

Çok açık ki bundan sonra da daha yürünecek çok yolumuz var ve aynı kararlılıkla hep birlikte omuz omuza, yan yana bu uzun yolu yürümek durumundayız. Acı ortak olunca yaklaşık  50 yıl sonra kenetlenen bir halk gördük İSİAS davasında..

Bu meşakkatli süreç devam ederken katkı ortaya koyan ve koymaya devam edecek olan başta Barolar Birliği Başkanı Sayın Hasan Esendağlı ve üyeleri olmak üzere, bu süreçte bilgi almamızı sağlayan ve bizlere gerçek anlamda doyurucu bilgi aktaran gazeteci arkadaşlarımıza, Adıyaman’a giderek ortak davamıza destek olan herkese sonsuz teşekkürler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu