EkonomiKıbrısManşetSağlık

Açık artırmaya polis müdahalesi

Pandemi koşulları düşünülmeden Ercan Havaalanı'nda yapılan açık artırmaya yüzlerce vatandaş katıldı. Olaya polis müdahale etti

Ercan Havalimanı’ndaki Gümrük Şube Amirliği’nde bulunan değişik türde çok sayıda mal, bugün açık artırmayla satışa sunulurken, alıcı olarak gümrük ambarı önüne giden vatandaşlar, koronavirüs önlemlerini çok fazla dikkate almadığı görüldü.

Artırıma katılıp, satılan mallardan almak isteyen vatandaşların maske, mesafe, hijyen uyarılarını pek de takmadığı izlenirken, bu manzarayı gören birçok kişinin açık artırmaya katılmadan geri döndüğü bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan ve malların dökümü de verilen duyuruyla, gümrüğe takılan malların gümrük yasalarına uygun olarak vergisi ödenerek gümrükten kurtarılmamaları halinde açık artırmayla satılacağı bildirilmişti.

Vergisi ödenerek gümrükten kurtarılması halinde satışa sunulacak mallar arasında “laptop ve aksamları, ayakkabı, kitap, balık oltası, led lamba, tespih, takma saç, peruk, takma kirpik, oto aksamları, boru, cam bardak, saat, elektronik cihazlar, hediyelik eşyalar, amfi, USB, kartuş, kulaklık, golf topu, iç çamaşırı” gibi değişik ürünler yer alıyordu.

Maskesiz vatandaşların yanı sıra sosyal mesafe kurallarına da uyulmaması üzerine polis olaya müdahale etti.

Açık artırma polis müdahalesi ile durduruldu. Açık artırmaya katılan vatandaşların maskelerini takması ve sosyal mesafe kurallarına göre pozisyon alması sonrasında açık artırmaya devam edildi.

Açık artırmada ortaya çıkan görüntüler vatandaşların hala corona virüs tehdidini aldırmadığı yorumlarına neden olurken, devlet birimlerinin düzenlediği bir organizasyonda bu denli kontrolsüzlük de tepkileri beraberinde getirdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu