KıbrısManşet

Açıklanacak olan yeni kararlar bayram sonrası yürürlüğe girecek

Bakan Üstel açıklanacak olan yeni kararların bayram sonrası yürürlüğe gireceğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa telefon ile katılarak, açıklamalarda bulundu.

Şu anda yurt dışında bulunan Sağlık Bakanı Üstel, “Ülkemizdeki vakaların gidişatını buradan da takip ediyoruz” ifadelerini kullanarak, “Ekiplerime güveniyorum, iyi çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Üstel, “Bazı televizyon programlarına bakıyorum, sahte sahte kahramanlar, popülizm yapanlar… Biz gerçekçi olarak hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“YAZ SEZONUNU KAYBETMEMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Sağlığın önemli olduğunu ancak ekonominin de önemli olduğuna işaret eden Ünal Üstel, “Ekonominin çarklarını çevirmek için önümüzdeki yaz sezonunu da kaybetmemek için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

“Bazı arkadaşlarımız kahramanlık edalarıyla ortaya çıkıyor, herkesin ne olduğunu halk görüyor” diyen Sağlık Bakanı Üstel, şöyle devam etti:

“Bundan sonraki süreci kapalı bir şekilde geçirmek istemiyoruz. Popülizmden uzak, gerçeklere dayanarak, istatistiki veriler ışığında hareket ediyoruz. Vakaların düşük görülmesine rağmen çalışmalara, taramalara devam ediyoruz…”

ÜST KOMİTE’DEN YENİ KARARLAR…

İstatistiki veriler ışığında Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin bugün yeni kararlar alarak açıklayacağına dikkat çeken Ünal Üstel, bayramdan sonra bu kararların yürürlüğe gireceğini dile getirdi.

Yaz aylarını kaçırmamak adına çalışmalar yaptıklarına da değinen Üstel, “Bazı arkadaşlarımız kahramanlık yapmaya çalışıyor. Biz aşılar konusunda AB’de mücadelemizi veriyoruz. Benim için önemli olan Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Türkiye, elinde aşı olduğu zaman bize hemen gönderiyor… Türkiye’den önümüzdeki günlerde yine aşı gelecek” dedi.

 

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu