KıbrısManşetToplum

Acil toplantı öncesi açıklamada bulunuldu

çare üretmek için bu akşam buraya geldik

 

Oğuzhan Hasipoğlu:

“Olağanüstü bir durum oluştu ülke gündemiyle ilgili olarak bir hükümet krizi var. Yasa gereği sn. Cumhurbaşkanımızın vereceği kararı bekliyoruz. Ona göre bir yol haritası belirlenecek.

Şimdi bu durumda karar organımız olan MYK’yı topluyoruz aynı zamanda ilçe başkanlarımızı da topluyoruz yarın veya öbür gün de parti meclisimizi toplayacağız.

Bu toplantıda alternatifleri değerlendireceğiz, ama bizim için önceliğimiz bu beklenmedik ve yaşamak istemediğimiz sürecin uzun sürmemesidir.

Çünkü şuan evet bir hükümet krizi var ama Ulusal Birlik Partisi’nin de bir iç meselesi aynı zamanda. Bizim bunu çok hızlı çok ivedi bir şekilde atlatmamız gerekiyor.

Çünkü bizim halkımıza vermiş olduğumuz sözler var, yapmamız gereken işler var, geçirmemiz gereken yasalar var, reformlar var dolayısıyla UBP’nin asıl işi haklın verdiği bu takdirle, bu güçle halka hizmet etmektir.

Bunu yaşanması gereken bir süreç olarak önümüzde bulduk Ulusal Birlik Partisi tecrübesiyle bu süreci de daha önce yaşamış olduğu krizlerde olduğu gibi hızlı bir şekilde atlatacaktır diye düşünüyorum. 

Toplantımızı duyan vatandaşlarımız, partili arkadaşlarımızda bir anda böyle bir kalabalık oluşturdu. Bu da Ulusal Birlik Partisi’nin ne kadar güçlü ve zor günlerde bir araya gelebildiğini bir göstergesidir. Tüm toplanan arkadaşlarımıza teşekkür ederim.”

 

Olgun Amcaoğlu:

“Sonuçta yaşanan sıkıntılar ortada gelişmeleri izliyoruz. Hem MYK üyeleri hem de Milletvekili olan arkadaşlarımız ve tabi ki Ulusal Birlik Partisine gönül verenler Her zamanki gibi duyarlılık göstererek gelmiş.

Bu yaşananları gelinen en son durumu istişare etmek için toplanıp bir karar üretmek ve hep birlikte bu sıkıntılı durumdan çıkabilmenin çarelerini üretmek için bu akşam buraya geldik.

Birazdan sn. Başbakanımızda geldikten sonra konu müzakere edilecektir.

Ümidim sağlıklı bir kararın çıkabilmesi ve yarın yaşanabilecek bir krizin önüne geçilmesidir diye düşünüyorum.”

 

Zorlu Töre:

“Partimiz demokratik bir partidir, dolayısıyla partimizin organları çalışmaktadır. Anladığım kadarıyla partimizin organları Başbakanımız sn. Faiz Sucuoğlu’na destek vermektedir. Dolayısıyle yakın bir geçmişte kurultayımız oldu sn. Faiz Sucuoğlu yüzde 60’ın üzerinde oy aldı. Hükümette daha elli gününü tamamlamadı bile dolayısıyla parti olarak yola devam ediyoruz. Mutlaka düzelme olacaktır diye düşünüyorum. Keşke bu tür sıkıntılarımız oluşmasa ama demokrasi var mutlaka çareler tükenmez. MYK toplantısının olduğunu buraya gelince öğrendim mutlaka MYK sn. Genel Başkana destek verecektir.”

 

Hasan Taçoy:

“Yaklaşık 15 gündür devam eden bir sürecin sonucunu birazdan göreceğiz, konuşacağız. Elektrik zammı ve alkole yapılan zamla, Ankara’ya gidiş öncesinde ve sonrasında yaşananlar, dün mecliste yaşananlarla alakalı bir dizi görüşme var. Bu kadar süre içinde bu kadar olayın olması esasında bir hükümet krizi değil, iki kişi arasındaki bir çekişmenin krizi var. Bu başka bir şeye mi sirayet etti bunu bilemiyoruz. Bunu ancak bu akşam yapılacak olan toplantıdan sonra konuşabiliriz. Toplantı tamamlanmadan bir şey söylemenin doğru olmayacağını düşünüyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu