DünyaEkonomiGenelTürkiye

Açılamayan otellerin sayısı belli oldu!

Türkiye'nin en çok turist çektiği Rusya, İngiltere ve Almanya pazarlarındaki sıkıntılar sebebiyle bu yıl hizmete girmeyi planlayan bir çok otel açılışlarını erteledi.

Sezonu açma planı yapan bir çok otelde açılıştan vazgeçti.

3 OTELİNDE SEZONU AÇTI SIRADA 11 TESİS DAHA VAR

Türkiye’nin turizmdeki üç kaynak pazarı; Birleşik Krallık, Almanya ve Rusya’dan peş peşe gelen haberler üzerine sektör bu yıldan umudunu kesti. Umudunu kesen yeni oteller açmaktan vazgeçti, işetmede olanlar daha önce ilan ettikleri açılış tarihlerini öteledi.

76 YENİ OTEL AÇILIŞ ERTELENDİ

Bu kapsamda başta kıyı bölgeleri olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinde yapımı tamamlanmış, bu yıl hizmete girmesi planlanmış 76 otel açılışlarını erteledi.

100’ÜN ÜZERİNDE OTEL SEZONU AÇMAKTAN VAZGEÇTİ

Benzer durumda işletmede olan ve Rusya’nın 15 Nisan’da aldığı Türkiye’ye charter uçuşları durdurma kararı öncesinde tesisini açma hazırlıkları yapan 100’ün üzerinde otel kararlarını değiştirip açmaktan vazgeçti. Bazıları da açılış tarihini öteledi.

Dünya Gazetesi’nin Seyahat Endüstrisi sayfasında yer alan haberde tamamlanmışken bu yıl içinde açılması beklenen otellerin 33’ü 5 yıldızlı, 20’si 4 yıldızlı, 16’sı 3 yıldızlı, dördü ise butik otel olduğu belirtiliyor.

İSTANBUL’DA 14, ANTALYA’DA 12

Yapımı tamamlanmış bu yıl hizmete açılması beklenirken son gelişmeler üzerine açılışı ertelenen otellerin 14’ü İstanbul’da.

Bu yıl açılması beklenirken kararını değiştiren İstanbul’daki 14 tesisin; 7’si 5 yıldızlı, 3’ü, 4’ü 3 yıldızlı biri butik otel.
Benzer durumda Antalya’da da dokuzu 5 yıldızlı, biri 4 yıldızlı, ikisi 3 yıldızlı olmak üzere toplam 12 otelin bu yıl hizmete girmesi bekleniyordu.

RUSYA AĞIRLIKLI KEMER’DE DURUM

Bu arada daha önce 1 Haziran’da açılmaya hazırlanmışken Rusya’nın Türkiye’ye uçuşları durdurma tarihini uzatması üzerine Rus müşteri ağırlıklı yalnız Antalya Kemer’deki otellerin üçte biri daha önce ilan ettikleri açılış tarihlerine ötelediklerini açıkladı.

YATIRIMLAR DURDURULDU

Bu arada Projesi başlayan 37 komple yeni otel yatırım projesinin de bir bölümü beklemeye alındı bir bölümü de durduruldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu