KıbrısManşet

Açılma konusunda bir yeşil ışık da Sağlık Bakanı’ndan

KKTC'de aşılama çalışmaları sürerken bugün de basın çalışanları aşılanmaya başlıyor.

Sağlık Bakanı Ali Pilli aşılama çalışmalarının yapıldığı alana gelerek uygulamayı denetledi. Aşılanama merkezinin denetimini yaptıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Ali Pilli, basın çalışanlarının aşı yapıldığı yeri aşı merkezi haline getirileceğini aktardı.

Aşılara düzenli bir şekilde ulaşıldığı zaman Mart’ın sonu Nisan’ın başı gibi açılımında daha rahat olunabileceğini belirterek, “Aşılı olan kişilerin ülkemize girmesi önemli ancak ülkemizde bulunan halkın büyük bir çoğunluğu da aşılı olmak zorunda. Biz planlarımızı yaptık ve çok kısa sürede aşılarımızı tamamlayabiliriz ancak aşılar düzenli bir şekilde gelmesi geliyor tek amacımız aşıya ulaşmak ifadelerine yer verdi.

“AÇILMAK İÇİN KAPANDIK”

“Açılmak için kapandık” diyen Pilli, “Bölgesel açılıp kapanma konusunda bilimsel veriler ilke bilim ışığında konuşacağız. Biz de açılmak istiyoruz ancak ekonomi ne kadar önemli ise sağlık da önemli toplantıda değerlendirmelerini yapacağız” ifadelerine yer verdi.

“HALKIMIN BANA GÜVENİ VAR”

Görevden alınma konusu hakkında soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Pilli, “Sağlık Bakanlığı olarak görevimin başındayım. 84’de beri sağlıkta çalışıyorum. Halkımın da bana güveni var. Başbakan’ın beni görevden alıp almaması onun takdirine kaldı” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu