GenelKıbrısManşetSpor

Acının dili, dini, ırkı yok

GÜNEY KIBRIS RUM KESİMİ KAYITSIZ KALMADI

Türkiye’de 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen, 11 ili etkileyen, binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan, ülkemiz adına da çok büyük acılar yaşatan ve yaralar açan yüzyılın deprem felaketinde zor günler devam ediyor. Acının dili, dini, ırkı olmadığı bu zor dönemde Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde de bazı federasyon ve kulüpler de deprem felaketi ile destek kampanyaları ve dayanışma örneği gösterdi.

KAYIPLARIMIZ İÇİN SAYGI DURUŞU

Güney Kıbrıs Voleybol Federasyonu, Türkiye’yi vuran deprem felaketinde yaşamını yitirenlerin ailelerine üzüntü ve taziyelerini sunduğunu açıkladı. Federasyon Kıbrıslı Türklerin yoğun yaslarına duyduğu üzüntünün bir göstergesi olarak bu hafta oynanacak A kategorisi kadınlar ve erkekler maçlarında birer dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı. Federasyon yaptığı bir diğer açıklamada depremde hayatını kaybedenlerin anısına Olympiada Neapolis takımının sembolik olarak 500 Euro tutarındaki rakamı Pancyprian Gönüllü Konseyi hesabına yatırdığını duyurdu.

ANAGENNİSİ DRYNEİAS KULÜBÜNDEN YARDIM KAMPANYASI

Kıbrıslı Türk voleybolcular Ali Osman Nurettin, Şengül Kesken ve Fatma Kesken’in forma giydiği Anagennisi Dryneias kulübü, depremzedeler için yardım kampanyası yaptı. Kulübün hafta içinde yaptığı kampanya sonrası yapılan bağışlar Kıbrıslı Türk sporcular Şengül ve Fatma Kesken’e teslim edildi. Anagennisi Dryneias kulübü aynı zamanda Adıyaman’daki İsias Otel’de yaşamını yitiren Kıbrıslı Türk öğrenciler, öğretmenler ve veliler için de taziye mesajlarını iletti.

AEL’DEN DEPREMZEDELERE DESTEK

Kıbrıs futbolunun 1950’li yıllardaki efsane ismi Sevim Ebeoğlu’nun formasını giydiği Limasol’un AEL Spor Kulübü ile taraftarlarının yer aldığı SYFAEL, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere dayanışma kampanyası düzenledi. AKEL Türkçe sayfasında yer alan açıklamaya göre Sarı Yardım ve Dayanışma Hattı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen kampanya çerçevesinde temel ihtiyaç malzemeleri toplandı. AEL Limasol resmi sosyal medya hesabında yapılan açıklamada ise gerekli ilk yardım ve kıyafet ihtiyaçlarının toplandığı ve deprem bölgelerine gönderildiğini duyuruldu.

OMONİA: “DEPREMZEDELER İÇİN DAYANIŞMA”

Güney’in dev derbisi olan Omonia ile APOEL takımlarının bir araya geldiği Kıbrıs Kupası çeyrek final ilk maçında, Omonia’nın birçok taraftarı maça siyah giysilerle gitti. Taraftarlar depremzedeler için de pankart açarak, dayanışma belirtti. Yeşil beyazlı ekibin taraftarları, tribünlerde İngilizce olarak, “Depremzedeler İçin Dayanışma” yazılı pankartı açtı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu