GenelManşetTürkiye

Adana, emekliler cenneti listesinde

‘Emeklilerin en rahat yaşayacağı 10 kent’ açıklandı: Listede Türkiye’den de bir il var

KENTLER BERLİN İLE KIYASLANDI

Almanya’da yayınlanan Focus dergisi, 2023 yılı için dünya genelinde emekliliğin en rahat şekilde yaşanabileceği 10 şehri listeledi. Focus’un araştırmasında 799 şehir, emekliler için sağlık hizmetleri, güvenlik gibi kriterler baz alınarak puanlandı. Araştırmada “Berlin’e kıyasla bir şehirde ortalama kira ne kadar yüksek? Berlin’e kıyasla diğer yaşam masrafları ne kadar yüksek? Yerel sağlık hizmetleri ne kadar iyi? İklim ne kadar iyi? Hava kalitesi nasıl” gibi kriterlerin dikkate alındığı belirtiliyor.

HAVA SOĞUDUĞUNDA “SICAK” BİR KENT

Focus haberinde “Almanya’da hava soğuduğunda ve yağmur yağdığında, birçok emekli alternatif aramaktan mutlu oluyor. Öyleyse neden emekliliğinizi tropik bir şehirde geçirmiyorsunuz?” derken, Adana’nın bu yıl ilk 10’a hemen girmeyi başaran iki şehirden biri olduğunu belirtti. Sağlık sistemi ve iklim de yüksek puan alıyor, kesintiler sadece suç oranı için yapılıyor. Bir önceki yıla göre Adana, Türkiye’nin en çok puan alan şehri olarak Antalya’nın yerini aldı”

ADANA EN UCUZ ŞEHİRLERDEN

Focus, haberinde Adana için şu yorumları yaptı: “2,2 milyon nüfusuyla Türkiye’nin en büyük beşinci şehri, Akdeniz kıyılarının biraz iç kesimlerinde, tarımsal açıdan önemli bir bölgenin ortasında yer alıyor. Ülkenin en büyük üniversitelerinden biri de burada. Roma döneminden kalma birçok tarihi bina, cami, şehri turistler için ilgi çekici kılıyor. Frankfurt’tan yaklaşık 2 bin 500 kilometrelik rota için 4 saatlik bir uçuş. Adana, sıralamadaki en ucuz şehirlerden biri. Burada yaşamanın maliyeti Berlin’dekinden yaklaşık üçte iki daha düşük ve kiralar %90 daha az.”

EMEKLİLER İÇİN EN İYİ 10 ŞEHİR LİSTESİ:

1. Trebinje, Bosna Hersek
2. Manizales, Kolombiya
3. Mangaluru, Hindistan
4. Qingdao, Çin
5. Batum, Gürcistan
6. Adana, Türkiye
7. Da Nang, Vietnam
8. Meknes, Fas
9. Coimbra, Portekiz
10. Osijek, Hırvatistan

Diğer Haberler

Başa dön tuşu