KıbrısManşet

Adaylara çağrımızdır!

Halkımız Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki aydan az bir süre kala, adayların siyasi kariyerleri ve özelliklerinin yanı sıra özel yaşamlarını da sorguluyor!

Avrupa’da, Amerika’da, özellikle İngiltere’de, her seçim döneminde, adayların örneğin mal varlıklarını açıklamaları, kadına şiddete karşı düşündüklerini paylaşmaları çok önemlidir.

“Bu özel hayattır karışamazsınız” deseniz de, adayların geçmişlerinde bunlara benzer “davranış ve yaklaşım” hataları yapıp yapmadıklarıyla, seçmen çok yakından ilgilenir.

Mesela Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanlarından Bill Clinton’un aşırı derecede seks düşkünü olduğu hep söylenir, Monica Lewinsky skandalı unutulmaz bir konudur.

İngiltere eski başbakanlarından David Cameron’un, “öğrencilik yıllarımda esrarı denedim” açıklaması da ‘dürüst bir açıklama’ olarak gösterilir. Fransa eski başkanlarından Nicolas Sarkozy’nin, François Mitterand’ın, François Hollande’nin aşk yaşantıları efsanedir.

Ancak bu konudaki en büyük efsane, İtalya’nın eski başbakanlarından Silvio Berlusconi’dir…
KKTC’de bir kişinin cumhurbaşkanı adayı olabilmesi açısından ne tür şartlara sahip olması gerektiğini Anayasa belirler.

Ancak GIYNIK olarak, okuyucularımız adına, bu konularda Cumhurbaşkanı adaylarımızın ne düşündüğünü, geçmişlerinin nasıl olduğunu sormak istiyoruz.

Adayları, cesaretle, geçmişte polisle veya yargıyla başlarının derde girip girmediği, özellikle kadına şiddet konusundaki tavırlarını açıklamaya davet ediyoruz.

Gerçek gazetecilikte, dedikoduya yer yoktur elbette ama dedikoduyu hepimizin çok sevdiği acı bir gerçektir.

Dolayısıyla bu konularda, yarış hazır başlamışken, biz dedikodu yapmadan, adayların kendi dedikodularını ya da itiraflarını dinlemenin, keyif verici olacağı inancındayız.

İşte sorularımız:

Bütün adaylarımız ne acıdır ki erkek, bu nedenle, ilk sorumuz şöyle:

Kadına özellikle fiziki şiddet uyguladınız mı, tanık olup sessiz kalmış olabilir misiniz?

Tabii ki aday olabilmeniz için sabıkanız yok ama örneğin trafik suçu veya benzeri suçunuz var mı?

Merak ediyoruz, bunları bilmek toplumun hakkıdır, mesela siyasi geçmişlerinde yolsuzlukları var mı, rüşvet aldılar mı, karanlık işlerde bulundular mı?, adayları cesaretle açıklamaya davet ediyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu