KıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Adayların referanslarını sorgulayın

50 sandalyelik Cumhuriyet Meclisi’nden eğer 40 kişi yeniden aday oluyorsa, mutlak surette bu  adayların  somut gerçeklikte ortaya koydukları eğer varsa referanslarını sorgulayın

Kuzey Kıbrıs 23 Ocak’ta sandık başına giderek, Cumhuriyet Meclisi’nde kendisini temsil edecek 50 milletvekilini belirleyecek.

Yalnız çok ilginçtir  Cumhuriyet Meclisi’ndeki 40 vekil yeniden seçime katılıyor.

Yani bu 40 vekil halktan yeniden vekalet talep ediyor.

Peki soru şu?

Bu 40 vekil geçen dönem çok büyük başarılar mı imza attılar?

Ülkenin yarına olan ne yaptılar?

Ya da şöyle sorayım bugüne kadar vaat ettiklerini yerine getirdiler mi?

Söyledikleri konularının kaçını iyileştirebildiler?

İşte bütün objektif olarak önümüze koyabildiğimiz sürece sağlıklı bir öngörü yapabiliriz adaylar üzerinde.

Nisabı sağlayamayan, sığ çekişmelerle halkın zamanını çalan, makam için ilkelerinden vazgeçen, söylediklerinin tam tersini yapan, toplumsal fayda için ortak hareket edilmesi gereken zamanda dahi kişisel ikbal peşinde koşan, toplumsal ihtiyaç haline gelen bir takım yasaları yapamayan, işlevini yerine getiremeyen  ve nihayetinde bugün gereksizce bizi seçime götüren 50 sandalyeli bu Meclis’in 40’ı  yeniden halktan yetki talep ediyor..

Hangi referanslarla?

Sanırım burada sorgulanması gereken nokta budur..

Elbette bu sorunun cevabı halkta saklı.

Dolayısıyla takdirini de günü geldiğinde halk yapacak.  Ve fakat Cumhuriyet Meclisi’nde vekilliği istikbali için meslek olarak görenler var. Kendini bulunmaz Hint kumaşı gibi addedenler de azınlıkta değil. Ve nihayetinde 2 ve hatta 3,4 dönem Meclis’te olup yine yeniden tekrar tekrar ben bu göreve adayım, sizden vekalet istiyorum, oyunuzu talep ediyorum  diyecek yüzü hala buluyorsa bu insanlar, kuşkusuz ki burada en büyük sorumluluk seçmenindir. Zira aynı insanları tekrar tekrar tercih edip seçerek her seferinde farklı bir neticeye ulaşılamadığı çok açıktır. Bu nedenle sorgulamalıyız, önümüze gelen bizden oy isteyip görev talep eden adayların eğer Cumhuriyet Meclisi’nde bir geçmişi varsa, o çatı altında bulunduğu süre içinde topluma fayda sağladığı elle tutulur, gözle görülür hangi icraatı, eylemi olup olmadığına bakmamız gerekiyor. Dolayısıyla 50 sandalyelik Cumhuriyet Meclisi’nden eğer 40 kişi yeniden aday oluyorsa, mutlak surette bu  adayların  somut gerçeklikte ortaya koydukları eğer varsa referanslarını sorgulayın..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu