KıbrısManşetSiyaset

Adı anılınca bir değil onlarca kez düşünmek lazım..

Serdar Bey önceki gün bizzat  destek verdiği ayakta kalması için büyük çaba sarf ettiği azınlık hükümetinin  Maraş konusunda izlediği politikayı eleştirdi. Serdar Bey hükümetin Maraş politikasını başarılı bulmadığını söyledi

Kendimi bildim bileli Serdar Denktaş’ın izlediği siyasete karşı hep temkinli olmayı seçtim.

Bunun en büyük nedeni de siyasi duruşuna oldum olası güvenmediğim içindi.

Kıbrıs Türk Siyasetinin her dönem kazananı olmuştur. İki, üç milletvekili ile yıllardır her koalisyon hükümetinin içinde yer aldı, hatta hükümetleri yönetti. Fakat bugüne kadar toplumsal fayda sağlayan tek bir icraatını görmedim. Ha fayda sağladığı birileri olmamış mıdır?

Elbette olmuştur..

Yakın çevresine, yandaş takılanlara devletin kaynakları üzerinden etik değil ama yasaldır ikileminde katkıları her zaman  büyük olmuştur.

Aradan yıllar geçse Serdar Denktaş’a dair bu düşüncemden hiç sapmadım.

Bu nedenle Serdar Bey dediğiniz zaman bir kez düşünmek yetmez. Onlarca kez düşünmeniz lazım. Malum Serdar Bey’in kurulmasında büyük rol oynadığı ve destek verdiği UBP-DP-YDP azınlık hükümeti bugün de hali hazırda yine Serdar Denktaş’ın desteklediği bir hükümet.

Serdar Bey önceki gün bizzat  destek verdiği ayakta kalması için büyük çaba sarf ettiği azınlık hükümetinin  Maraş konusunda izlediği politikayı eleştirdi. Serdar Bey hükümetin Maraş politikasını başarılı bulmadığını söyledi.

Hani derler ya güler misin, ağlar mısın diye!

İşte tam da öyle.

Serdar Bey azınlık hükümetini ayakta tutmaya büyük gayret gösteren milletvekillerinden bir tanesi. Ve aynı Serdar Bey destek verdiği bu hükümetin birçok icraatını muhtelif zamanlarda da  eleştirmişti. Yani hem destek veriyor, hem de icraatlarını doğru bulmuyor.

Bu nasıl iştir diye sakın sormayın.

Zira Serdar Bey’in yanar döner politikası yıllardır böyle. Dolayısıyla toplumla dalga geçmeyi siyasi anlayış haline getiren ve  benimseyen  örneklerden biridir kendisi.

Ne zaman nereden toplumu vuracağı asla belli değil. Yıllar içinde bunda daha da ustalaştı.

Nitekim Serdar Bey’in bugün dahi destek verdiği, aynı zamanda eleştirdiği bu hükümetin tüm yanlışları sayesinde çıkmaz bir yola girdik toplum olarak ki bunda Serdar Bey’in rolü çok büyük.

Bu yolda demokrasi yok, insan hakları, özgürlükler yok, iradeye saygı yok, evrensel değerler yok, en önemlisi hak hukuk yok ama Serdar Bey’in de destekleri ile bu  hükümet yola devam ediyor..

Oysa eleştirdiği bütün bu yanlışların baş sorumlularından biri de bizzat kendisidir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu