KıbrısManşetSiyasetToplum

Adına iş kazası dense de aslında hepimiz de biliyoruz ki ülkemizde dün bir iş cinayeti daha işlendi

İnşaatlar da  adına iş kazası dedikleri ve fakat aslında güvenli çalışma ortamı tesis edilmediği için meydana gelen  hadiseler de onca insan ekmek parası için hayatını kaybetti kaybetmeye devam ediyor..

Adına iş kazası dense de aslında hepimiz de biliyoruz ki ülkemizde dün bir iş cinayeti daha işlendi. Plansız bir gelişme çabasının beraberinde getirdiği kanun, kural tanımamazlığın ve denetimsizliğin bizi getirdiği son nokta budur. Çok açık ki bu ülkeyi yönettiğini iddia edenler ülkeyi sevmiyorlar. Eğer sevselerdi rant uğruna bu ülkeyi cehenneme çevirmezdiniz. Zerre kadar memleket sevginiz yok. Ve fakat daha da vahimi siz  insan hayatına da değer vermiyorsunuz… Geçtiğimiz hafta sabahın  erken saatlerinde  bir apartman dairesinde meydana gelen ve hayatını kaybeden bir gencin haberi ile sarsıldı ülke…

Bu hafta bir  sitenin bodrum katında , hayatını kaybeden 2 genç var..

Lakin ne tuhaftır ki şu  ana kadar maalesef her iki olayda da doyurucu tek bir açıklama yok yetkililerden..

Dolayısıyla yaşanan bu iki hadise de izaha muhtaç. Vuku bulan her iki olay sonrasında da ilk aklıma gelen ülkem de insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğidir..

Lakin dilim söylemeye varmasa da ülkemizde insana verilmeyen değer insan hayatını da bu denli ucuz hale getiriyor.

Acı ama bir o kadar da gerçek.

İnşaatlar da  adına iş kazası dedikleri ve fakat aslında güvenli çalışma ortamı tesis edilmediği için meydana gelen  hadiseler de onca insan ekmek parası için hayatını kaybetti kaybetmeye devam ediyor..

Bu ihmallerin getirdiği kaza değil cinayettir.

Son olarak iki insanın yerin altında gaz olduğu söylenen bir maddeden zehirlendikleri ve yaşamlarını yitirdikleri olay var.

Böylesi risk taşıyan bir çalışma alanı içinde veyahut bölgede  hiçbir tedbir alınmadan,gaz maskesi,olmadan, oraya inen kişileri takip edebilecek bir sistem vs oluşturmadan  iş yaptırmak cinayetten farksız değildir.

Nitekim yaşamlarını yitiren bu iki kişi saatler sonra fark ediliyor ve cansız bedenlerine ulaşılıyor, yazıktır günahtır..

Bu ihmal insanların yaşamdan kopmalarına vesile olurken, burada ilgili şirket başta olmak üzere devletin çalışma alanındaki denetimsizliğinin de burada çok büyük rol oynadığını belirtmek isterim..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu