KıbrısManşetSiyasetToplum

Adına kaza dediklerimizin cinayettir

Belki vuku bulan ve adına kaza dediğimiz bu cinayetlerin sorumluları; dikkatsiz ve alkollü sürücüler, bozuk, güvenlik önlemleri alınmamış ve aydınlatılmamış yollardır

Bu kadar küçük ölçekli bir ülkede adına kaza denilen, ve fakat aslında trafik kurallarının hiçe sayılması sonucu yaşamlarını yitiren insanların ocaklarına ateş düşüyor.

Belki vuku bulan ve adına kaza dediğimiz bu cinayetlerin sorumluları; dikkatsiz ve alkollü sürücüler, bozuk, güvenlik önlemleri alınmamış ve aydınlatılmamış yollardır.

Lakin burada düşünmemiz gereken şey şu ki, bu memlekette çok az altyapı mevcut ve fakat buna rağmen araç sayısı oldukça fazladır.

Bunun önüne geçmenin tek yolu da altyapısı güvenlik teması içinde oluşturulacak ve sürekli hizmet sunacak toplu taşıma araçlarıdır.

Dolayısıyla toplu taşıma hayata geçirilmediği sürece  trafik emniyeti bilincinden uzak, sorumsuz kendini bilmez sürücüler yollarda çoğunluk kitlenin can güvenliğini tehdit etmeye devam edecek.

Velhasıl bugün yollardaki tek gerçeğimiz şudur ki, sabah evimizden çıkarken akşam bu trafik keşmekeşi ve kendini bilmez sorumsuz sürücülerden dolayı akşam eve dönmemiz büyük risk altındadır.

Nitekim bütün yaşananları yan yana koyduğumuz zaman yapısal çözümler düşünmeye başlamanın elzem bir hal aldığını söyleyebiliriz

Bugün Dünyanın birçok yerinde toplu taşıma sayesinde milyonlarca insan hiç araç kullanma ihtiyacı duymadan günlük hayatlarını idame ettirebiliyor.

Oysa bizim böyle bir seçeneğimiz yok.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu