GenelManşetTürkiye

Adıyaman ve Şanlıurfa’da sel felaketi: Can kaybı 5’e yükseldi 9 kayıp!

Adıyaman ve Şanlıurfa’yı etkisi altına alan sağanak yağmur sele neden oldu. Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, kayıp 3 kişi aranıyor. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kentteki sel felaketinde 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, en riskli günün bugün olduğunu vurgularken Meteoroloji beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin ve Şanlıurfa'ya turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Adıyaman ve Şanlıurfa’yı sel vurdu. Adıyaman’ın Tut ilçesinde bir bahçedeki konteyner suya kapıldı. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine koordinatör olarak atanan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Adıyaman’da kayıp 3 kişi ise aranıyor.

Şanlıurfa’dan ise kayıp ihbarları geldiği bildirildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise “Kayıp ihbarları var ama teyit edemiyoruz. Ekiplerimiz oralara botlarla ulaşmaya çalışıyor. Helikopter için hava şartları el vermiyor. Tüm ekiplerimiz sahada şu an çalışıyorlar” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu