DünyaGenelMagazinManşet

Aerosmith’in solisti Steven Tyler, 17 yaşındaki bir çocuğu istismar etmekle suçlandı

Eski çocuk manken Jeanne Bellino, Tyler'ın 1975'te kendisini bir günde iki kez taciz ettiğini öne sürdü

Eski çocuk manken Jeanne Bellino, Tyler’ın 1975’te kendisini bir günde iki kez taciz ettiğini öne sürdü

Başka bir kadın daha Aerosmith’in solisti Steven Tyler’ı cinsel saldırıyla suçladı.

2 Kasım Perşembe günü New York’ta açılan yeni davada, eski çocuk model Jeanne Bellino 1975’te 17 yaşındayken, 20’li yaşlarının sonlarında olan Tyler’ın kendisini taciz ettiği iddiasının ardından “fiziksel, psikolojik ve duygusal yaralanmalara” maruz kaldığını söyledi.

The Independent, yorum için Tyler’ın temsilcileriyle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Bellino, bir arkadaşının Tyler’la Manhattan’da buluşmasını ayarladığını ve birlikte caddede yürürken müzisyenin kendisini bir telefon kulübesine zorla soktuğunu ve saldırganca öptüğünü, elle taciz ettiğini ve okşadığını iddia ediyor.

Davada, “Diğerlerinin telefon kulübesinin dışında durup güldüğü ve yoldan geçenlerin izleyip olanlara tanık olurken, çevreden kimsenin müdahale etmediği” öne sürülüyor.

Ayrıca Tyler’ın, Bellino kaçamadan önce Warwick Otel’de halka açık bir alanda kendisine tekrar saldırdığı iddia ediliyor.

The New York Times’a göre, Bellino perşembe günü düzenlediği basın toplantısında Tyler için “Bana adımın ne olduğunu bile sormadı” dedi.

Bellino’nun belirsiz alacak davasının gerekçesi olarak “cinsiyet temelli şiddet” gösteriliyor.

People’a yaptığı açıklamada Bellino’nun avukatı Jeff Anderson, “Jeanne 66 yaşında ve uzun yıllar boyunca sessizlik ve aşağılanmanın utancı içinde acı çekti ve şimdi hikayesini anlatma cesaretini gösterdi” dedi.

Avukat sözlerine şöyle devam etti:

Korkunç olduğu kadar güçlü bir hikaye ve Latin kadınlarla genç kızların ayağa kalkıp konuşabileceklerini bilmelerini istedi.

Haber, başka bir kadının 1973’te 16 yaşındayken, Tyler’ı cinsel saldırı, cinsel darp ve kasten duygusal sıkıntıya neden olmak suçlamasından 11 ay sonra geldi.

Müşteki Julia Holcomb’un davası, Tyler’ın 1997’de çıkan anı kitabından alıntılar içeriyor; bu kitapta Tyler “neredeyse ergen bir gelin alacağını” ve ailesinin “velayetinin onda olması için bir kağıt imzaladığını, böylece onu eyalet dışına çıkarırsa tutuklanmayacağını ve turneye yanında götürdüğünü” yazmış.

Holcomb, Tyler’ın ona sürekli uyuşturucu ve alkol verdiğini iddia ediyor. 17 yaşındayken Tyler’dan hamile kaldığında, şarkıcının onu kürtaj yaptırmaya ikna ettiğini öne sürüyor.

Tyler anılarında Holcomb’un ismini vermemiş fakat ismi verilmeyen genç bir kızdan bahsetmiş:

On altı yaşındaydı, nasıl yaramazlık yapılacağını biliyordu ve üzerinde tek bir kıl bile yoktu.

Holcomb daha önce 2011’de yazdığı bir makalede iddia edilen olaydan bahsetmişti.

“Rock’n Roll kültürünün içinde kaybolmuştum. Steven’ın dünyasında seks, uyuşturucu ve rock’n roll vardı ama geride bıraktığım dünyadan daha az kaotik görünmüyordu. Henüz bilmiyordum ama zar zor hayatta kalmayı başaracaktım” demişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu