DünyaManşet

Afganistan’daki can kaybı giderek artıyor

Afganistan’ın güneydoğusundaki Host kentine 44 kilometre mesafede meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 950’ye yükseldi.

Afganistan’ın güneydoğusundaki Host kentine 44 kilometre mesafede meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 950’ye yükseldi. Ülkenin Afet Yönetiminden Sorumlu Bakan Yardımcısı Sharafuddin Muslim, deprem sonucu en az 600 kişinin yaralandığını açıkladı. Yetkililer ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediyor.

Afganistan’da günün ilk saatlerinde merkez üssü Pakistan sınırındaki Host vilayetinde 44 kilometre mesafede 6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 51 kilometre derinliğindeki deprem, Afganistan’ın başkenti Kabil de dahil olmak üzere Pakistan’dan da hissedildi.

Taliban yetkililer, ülkenin doğusunda bir an önce yardım gönderilmesi için çağrı yaptı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanı, Afganistan’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlıktan paylaşılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Halihazırda Afganistan’da faaliyetlerini sürdüren Kızılay tarafından bölgedeki depremzedeler için insani yardım sevk edilmiştir. Türkiye her zaman olduğu gibi, depremden etkilenen kardeş Afgan halkına her türlü yardımı yapmaya hazırdır. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyor, yakınları ile kardeş Afganistan halkına taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Kaynak: BBCReuters

Diğer Haberler

Başa dön tuşu