Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşet

Afganistan’daki şiddetli kar yağışı ve yağmurun yol açtığı afetlerde ölenlerin sayısı 36’ya çıktı

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Afganistan genelinde etkili olan şiddetli kar ve yağmur yağışının yol açtığı doğal afetler nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 36’ya yükseldiği bildirildi.

Afganistan geçici hükümetinin Ulusal Afet Yönetim Kurumu sözcüsü Abdullah Jan Saiq, zorlu hava koşullarının ülkedeki etkilerine ilişkin açıklama yaptı.

Saiq, şiddetli kar ve yağmur yağışı sonucu meydana gelen doğal afetlerde çoğunluğu ülkenin batısındaki Farah vilayetinde olmak üzere toplam 36 kişinin öldüğünü, 40 kişinin yaralandığını kaydetti.

Şiddetli yağışlar sonucunda 240 evin yıkıldığını, 61 evin hasar aldığını belirten Saiq, yüzlerce dönüm arazinin de tahrip olduğunu açıkladı.

Saiq, “Kar nedeniyle bazı şehirlerde yollar kapandı. Bu yolların yeniden açılması için Bayındırlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz.” dedi.

Afganistan’ın batısındaki Farah vilayetinin Kale Kah ilçesinde dün meydana gelen selde en az 21 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedilmişti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu