KıbrısManşetYaşam

Afiyetler, yersen

Ülkemizde konuşlanmış/konuşlandırılmış ‘tabela federasyonlarımız’ çok var bildik. Kimisi bol bol gabak çekirdeği yer, kimisi de bol bol gabak keser yine bildik

Sıkıştık mı öğrenilmiş yetersizlik veyahut öğretilmiş çaresizlik üzerinden “Günahı da, sevabı da boynuna” deriz hep mâlumunuz üzere. Kimileri papaz eşliğinde günah çıkarır güya, kimisi esirgeyen ve bağışlayan yüce Hakk’a dua eder Allah kabul etsin veya Allah günahlarımızı affetsin. Gün gelecek hesap vereceğiz zaten tümü için.

İşte bu inanç meselesi içinde sporumuz da var ki günahı ve sevâbı gelmiş geçmiş tüm yöneticilerin başında olacak hesap günü. “Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner”i spor cinsinden zaten geçtik, en azından amaca hizmet eden spor federasyonlarına gölge etmeseydik bâri.

Ülkemizde konuşlanmış/konuşlandırılmış ‘tabela federasyonlarımız’ çok var bildik. Kimisi bol bol gabak çekirdeği yer, kimisi de bol bol gabak keser yine bildik.

Pandemi kesmez, küresel ekonomik kriz zaten çok sağlam gelmekte. Ekonomi bilim çalışan arkadaşlar bu krizin muhtemel sebeplerini şöyle açıklıyor; Pandemi esnası tembellik, açgözlülük, kontrolsüz hırs, gereksiz işgüzarlık, oburluk, yolsuzluk ve bencillik tam gazmış tüm dünyada. Yâhu düşünün, ilk salgınla beraber anlı şanlı Avrupa Birliği ülkeleri bile teknolojik yönden bir halt olmayan maskeleri bile birbirlerinden çaldılar ne hoş.

Neyse konumuza geri dönelim; Mûbarek federasyonlarımızın büyük bir kısmında yakın zamana kadar yaprak kımıldamıyordu. Şimdilerde biraz hareketlendik ama haklı olarak sürekli bir maraz ve de ağlama duvarı vûkû yin eve yeniden. Nâçizane tavsiyem zorla güzellik olmuyorsa toplu olarak basın istifayı ki Bakanlığı bile olmayan sporumuzun yönetimine ait Bakanların Kurulu’ndan belki ses gelir. Gelir mi? Seçim zamanı yakın ve bu farkındalık mutlaka olumlu bir enerjiyle geri gelecektir.

Kâr etmeyen bir şirketi için holding patronu n’apar. N’apmaz! Ya ilgili şirketin faaliyetlerini sonlandırır, ya da tepe yönetimini derhâl değiştirir. Ya da bi’şeyler yapar. Biz n’apıyoruz? Ha bire havanda su dövüp eyyam şeklinde açıklamalarla “ama, ancak, yani” ve diğer lo lo lo merkezli cümlelerle meram anlatmaya çalışıyoruz. “Kaynak Kriterleri” ile bezenmiş süslü cümleciklere artık karnımız tok. Afiyetler, yersen.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu