KıbrısManşetSürmanşet

Ağaçlar, bariyerler uğruna katlediliyor

Lefkoşa- Girne ana yolunda orta refüj içerisindeki ağaçlar, refüj kenarlarına New Jersey bariyerleri konarak adeta katlediliyor

GIYNIK ÖZEL – ALİ CANSU

Lefkoşa- Girne ana yolunda orta refüj içerisindeki ağaçlar, refüj kenarlarına New Jersey bariyerleri konarak adeta katlediliyor. New Jersey bariyerlerin yerleştirilmesi esnasında, ağaçları korumak yerine, kesip atmayı tercih ettiler.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Karayolları Dairesi Müdürlüğü sorumluluğunda olan ve yıllar önce orta refüje büyük emeklerle dikilen ağaçların göz göre göre dozerler ile kesilip atılması vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.

Gönyeli Çemberi ile Boğaz Kavşağı arasındaki yol üzerinde bulunan orta refüjün kaldırılması ve New Jersey bariyerleri konması sırasında dozerlerin yüzlerce ağaç katledildi ve katledilmesine devam ediliyor.

Orta refüjlerdeki yeşilin yok edilmesini devletin yeşile ne kadar önem verdiğini bir kez daha gösterdiğini söyleyen vatandaşlar, bir taraftan önlem alınırken, diğer taraftan da yeşilin yok edildiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu