KıbrısManşetToplum

“Ağılımız var, yolumuz yok”

Aydınköy Hayvancılar Birliği Başkanı Hasan Çoban, köylerine ait organize hayvancılık bölgesine giden yolun içler acısı haline isyan etti

Aydınköy Hayvancılar Birliği Başkanı Hasan Çoban, köylerine ait organize hayvancılık bölgesine giden yolun içler acısı haline isyan etti

 DEVRİM DEMİR

 AYDINKÖYLÜ HAYVANCI ‘YOL’ İSTİYOR
Birçok vatandaşın hayvan üreticiliği ile uğraştığı köylerden biri olan Aydınköy’de üreticiler, mandıralarına gidecek düzgün bir yol istiyor. 2015 yılından bu yana Aydınköy Hayvancılar Birliği Başkanı olarak görev yapan Hasan Çoban, köyün bir buçuk kilometre dışında, hiçbir köyde olmayan güzel bir organize hayvancılık bölgesine sahip olduklarını söyledi. 14 hayvancının konumlandığı bölgenin çok güzel olduğunu ancak mandıralara giden yolun içler acısı olduğunu kaydeden Hasan Çoban, “Yağmurlar düştüğü an biz bölgeye deyim yerindeyse kayıkla gitmek zorunda kalıyoruz. Hayvanlarımıza ulaşmak için resmen patinaj yapıyoruz” dedi.

“DEVLET ARAZİLERİ PEŞKEŞ ÇEKTİ”
Kötü kokudan ve sinekler yüzünden hayvanların köyün dışına çıkarıldığını anlatan Çoban, taşındıkları bölgenin güzel olmasına rağmen birçok sıkıntı ile boğuştuklarını söyledi. Bölgede bin 600 dönümlük arazi olduğunu ve bu arazinin başka köylerde yaşayan kişilere peşkeş çekildiğini dile getiren Çoban, “Toplam 17 hayvancıdan 14’ünün yarımşar dönüm dahi arazisi yok. Başka köylerde yaşayanlara arazilerimiz peşkeş çekildi, 34 dönümlük bir alanda 3 hayvancı sığışarak hayvanlarımızı otlatabiliyoruz” şeklinde konuştu. Mandıraları büyütecek yerleri olmadığını ifade eden Çoban, balyalarını koyacak yer bulamamaktan dert yandı; “İcraat yapıldı arkası neden gelmedi” dedi.

“MESLEK VERGİSİ İSTENİYOR”
Ağıllar bölgesine muhtarlığın zoru ile aydınlatma takıldığını, meslek vergisi ödenmeden su açtırma şanslarının olmadığını kaydeden Çoban, ekonomik birçok sıkıntı ile karşı karşıya olan hayvan üreticilerinin zor durumda olduğunu ifade etti. Çoban, “Güzelyurt Belediyesi’ne mandıramdaki suyu açtırmak için gittiğimde önce benden 900 TL meslek vergisi istediler. Kendi temizliğimizi kendimiz yapıyoruz, hayvan üreticilerini daha fazla zora sokmanın anlamı ne” şeklinde konuştu.

     

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu