ÇevreKıbrısManşetToplum

Ağırdağ-Boğazköy yangın felaketi sonrası Dikmen Belediyesi ciddi bir adım attı

Ağırdağ-Boğazköy yangın felaketinin izleri devam ederken Dikmen Belediyesi de çalışmalarını devam ettiriyor. Felaketin ardından peşi sıra bölge muhtarları, azalar ve Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra bölge halkının katıldığı toplantılarda önemli kararlar alındı

Ağırdağ-Boğazköy yangın felaketinin izleri devam ederken Dikmen Belediyesi de çalışmalarını devam ettiriyor. Felaketin ardından peşi sıra bölge muhtarları, azalar ve Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra bölge halkının katıldığı toplantılarda önemli kararlar alındı.

Çelebi, bölgeye ‘Arazöz’ konuşlandırma kararı aldıklarını açıkladı.
Bölgenin tercih edilen en büyük yerleşim alanlarından biri olduğunu ve bölgenin korunması için ellerindeki tüm imkanları kullanmaya devam edeceklerini kaydeden Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, GIYNIK TV’ye konuştu.

ÇELEBİ: BOŞ OTURMAK BİZE DÜŞMEZ

GIYNIK TV’ye konuşan Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, yaşanan yangını bölgede en büyük felaket olarak değerlendirdi. Bölgede canla başla eşi benzeri olmayan bir mücadele verildiğini kaydeden Çelebi, felaketin ardından tablonun can yakıcı olduğunu söyledi.

350 dönümün küle döndüğünü ifade eden Çelebi, yemyeşil bir ormanın yok olduğunu kaydetti. Çok sayıda evin hasar gördüğünü, hayvanların telef olduğunu ifade eden Başkan Yüksel Çelebi, “Hasar tespitin erken yapılmasını istiyoruz” dedi.

Bölge insanının büyük felaketten döndüğünü bu yüzden belediye olarak tüm imkanlarını kullanacaklarını kaydeden Çelebi, “Bize boş oturmak düşmez” dedi. Boğazköy-Dikmen arasına ‘Arazös’ konuşlandıracaklarını kaydeden Çelebi, bölgede yaşayanların da yangınlar konusunda bilgilendireceklerini söyledi.

Devrim DEMİR

Diğer Haberler

Başa dön tuşu