KıbrısManşet

Ahmet Ünsal CTP’yi gerdi

Girne Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğinde Belediye Başkanı ile Din İşleri Başkanı’nın aynı fotoğraf karesinde görülmesi krize yarattı.

Girne Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğinde Belediye Başkanı ile Din İşleri Başkanı’nın
aynı fotoğraf karesinde görülmesi krize yarattı.

CTP’li Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul özellikle kadın örgütleri tarafından ağır bir eleştiri
bombardımanına tutuldu.

CTP Kadın Örgütü, “Kadınlara hakaretleri ‘Allahın emri’ olarak sunmaya çalışan Ünsal’la bir araya
gelinmesinin kabul edilemez” olduğunu savundu.

“Ben herkesin belediye başkanıyım” diyen Şenkul, parti içinde eleştirilerin başını çeken milletvekili
Doğuş Derya’yı disipline vereceğini bildirdi.

PARTİDE KRİZ YARATTI…

Girne Belediyesi’nin geçtiğimiz Cuma günü düzenlediği iftar yemeğinde Belediye Başkanı Murat Şenkul ile Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın aynı fotoğraf karesinde görülmesi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) içinde krize dönüştü. CTP Kadın Örgütü, kadınlara yaptığı hakaretleri “Allahın emri” olarak sunmaya çalışan Ahmet Ünsal ile hiçbir şey olmamış gibi aynı etkinlikte bir araya gelinmesinin, CTP'li kadınlar açısından kabul edilebilir olmadığını açıkladı.

Eleştirileri cevaplarken “Ben herkesin belediye başkanıyım” diyen Şenkul, parti içinde eleştirilerin başını çeken Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’yı disipline vereceğini bildirdi.

ŞENKUL HEDEFTE…

İftardan fotoğraf karelerinin sosyal medyaya düşmesi sonrasında özellikle kadınlar ve kadın örgütlerinden ağır eleştiriler gelmeye başladı. Bilindiği gibi, Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal, yakın geçmişte kadınlarla ilgili olarak yaptığı bir konuşma sonrasında toplumda görevden alınması için yoğun bir baskı oluşmuştu. Ancak, ülke yetkilileri tüm eleştirilere kulak tıkamıştı. Bir süre kamuoyunun gündeminden düşen Ünsal, yine polemiklerin ortasında yer alırken, bu kez hedefe; Ünsal değil de kendisiyle aynı fotoğraf karesinde görülen Girne Belediyesi Başkanı
Şenkul oturtuldu.

CTP’Lİ KADINLARDAN SERT ÇIKIŞ

CTP Kadın Örgütü, Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın görevden alınması mücadele verdiklerinin altını çizerek, bu mücadele devam ederken, kadınlara yaptığı hakaretleri “Allahın emri” olarak sunmaya çalışan Ahmet Ünsal ile hiçbir şey olmamış gibi aynı etkinlikte bir araya gelinmesinin, CTP’li kadınlar açısından kabul edilebilir olmadığını açıkladı.

CTP Kadın Örgütü, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Şenkul’u ziyaret edeceklerini söyledi. Açıklamada, “Herkesin başkanı olmanın, kapsayıcı ve adil belediyecilik anlayışıyla bağdaşmadığı; tam tersine tahakküm eden ile edileni, egemen ile ezileni, yobazlık ile demokrasiyi aynı kefeye koyan bir anlayışı çağrıştırabileceği savunuldu.

“AFAROZ OTORİTESİ DEĞİLİM”

Girne Belediyesi Başkanı Şenkul, tepkiler sonrasındaki ilk açıklamasında, “Kentte yaşayan herkesin başkanı olacağım sözünü iş ola vermedim” dedi. Ancak, CTP Kadın Örgütü’nün açıklamasının ardından dün “Açıktan yapılan açıklamaya karşı açıklama yapmak ve dahası CTP Kadın Örgütü Başkanı, MYK üyesi ve Milletvekili Doğuş Derya’yı ve disipline (parti disiplin kurulu) vereceğimi sizlerle paylaşmak isterim’’ sözleriyle konuyu büyüteceğini bildirdi. “Ben ne tekfir merciyim ne de afaroz otoritesiyim” diyen Şenkul ayrıca, “İftar yemeği fotoğrafının mal bulmuş mağribi misali gayet profesyonelce anti-CTP propagandasına dönüştürüldüğüne” de işaret etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu