GenelKıbrısManşet

Ahmet Varoğlu: En büyük ihtiyaç kan bağışı

Thalassemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu ile dernek Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Tuncel, GIYNIK Web TV'de konuştu, thalassemia hastalarının yaşadıkları zorlukları aktardı.

Pandemi döneminde kan bağışçılarının hastaneye gitmekten çekindikleri için, kan bağışında yarı yarıya bir azalma olduğuna dikkat çeken Varoğlu, Gönüllü Kan Bağışçıları birimi kurduklarını söyledi, ancak birimin çalışacağı bir yerleri olmadığını duyurdu.

Varoğlu, “Eski bağışçıları toplamanın yanında yeni bağışçılar da kazanma hedefindeyiz. Bu bağlamda Gönüllü Kan Bağışçıları Birimi’ni oluşturduk. Sağlık Bakanlığı’ndan daha fazla destek görmeyi umuyoruz” dedi.

Varış bu birimin topladığı kanların yalnızca thalassemia hastaları için kullanılmadığını, ülke genelinde tüm kan ihtiyacı duyulan birimlerle iş birliği içinde olduklarını aktardı.

Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Tuncel ise, Coronavirüs salgınının görüldüğü dönemde Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin pandemi hastanesi olması nedeniyle vatandaşların kan vermeye gitmekten korktuğunu anlatarak, endişe edilmesini gerektirecek bir durum olmadığına dikkat çekti. Tuncel, “Biz bile hastaneye gitmeye korktuk ama kan bölümü pandemi bölümünden ayrıdır” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu