EkonomiGenelManşetTürkiye

Aile ile tatil için en ucuz ülke Türkiye

Türkiye İngiliz aileler için en ucuz ülke konumunda. TL’nin Pound karşısında değer yitirmesiyle birlikte Türkiye İngiliz tatilciler için daha da ucuz destinasyon oldu

 

 

GİDİLECEK ÜLKE FİYATLARA GÖRE SEÇİLECEK… İngiltere’nin Türkiye ve İspanya’yı “Kırmızı Liste”den çıkarmasıyla İngiliz tatilciler için gidilebilecek ülke sayısı arttı. Şimdi gidilecek ülke ve o ülke şehirlerindeki fiyatlara bakılacak.

HAFTA SONLARI TİRAN VE ARNAVUTLUK… İngilizler için hafta sonunda Arnavutluk’un başkenti Tiran iki günlük hafta sonu tatili için ucuzlukta ilk sırada yer alıyor. Avrupa ülkelerinden 40 şehirdeki konaklama ve yemek fiyatlarına göre Tiran’da iki kişi iki gecelik konaklama 61 Pound iken İrlanda’nın başkenti Belfast’ta 221 Pound.

TL’NİN STERLİN’E KARŞI DEĞER KAYBI İNGİLİZLERE YARADI… İngilizlerin Türkiye’yi tercihlerinde gelenlerin memnun kalarak sorunsuz tatil yaşaması yanında önemi bir nedeni daha ortaya çıktı. Post Office, ülkelerin Sterlin karşısındaki değer değişiminden hareketle İngilizler için hangi ülkenin daha avantajlı olduğunu araştırdı. Araştırmaya göre TL’nin Sterlin karşısında değer yitirmesi nedeniyle Türkiye İngiliz turistler için en avantajlı ülke.

İngiltere’nin Türkiye ve İspanya’yı “Kırmızı Liste”den çıkarmasıyla İngiliz tatilciler için gidilebilecek ülke sayısı arttı. Şimdi gidilecek ülke ve o ülke şehirlerindeki fiyatlara bakılacak.

Bu durumda İngiliz, hafta sonu tatillerinde önümüzdeki günlerde okulların gireceği ara tatil dönemi ve sonrasında İspanya’yı mı, Türkiye’yi mi tercih edecek?

İngiltere Post Office’nin Travel Money Barometresi bu soruya yanıt olabilecek ipuçları veriyor.

Zira İngilizler için Türkiye aile tatilleri için ideal. Ayrıca Türkiye İngiliz aileler için en ucuz ülke. Buna şimdi bir de TL’nin Pound karşısında değer yitirmesi eklendi. Bu durumda Türkiye İngiliz tatilciler için daha da ucuz destinasyon oldu.

Buna karşılık Avrupa ülkeleri, ulaşılabilirlik kolaylığı da eklendiğinde iki günlük hafta sonu tatilleri için daha cazip.

EN UCUZ HAFTA SONU ARNAVUTLUK TİRAN

İngiltere posta birimi yurttaşlarının Avrupa’da hafta sonu iki günlüğüne gidebileceği şehirlerdeki konaklama ve akşam yemeği fiyatlarını araştırıp en ucuz ve en pahalı şehirleri belirledi.

Post Office’nin hazırladığı Travel Money Şehir Fiyatları Barometresi’ne göre İngilizler için hafta sonunda Arnavutluk’un başkenti Tiran iki günlük hafta sonu tatili için ucuzlukta ilk sırada yer alıyor.

Avrupa ülkelerinden 40 şehirdeki konaklama ve yemek fiyatlarına göre Tiran’da iki kişi iki gecelik konaklama 61 Pound iken İrlanda’nın başkenti Belfast’ta 221 Pound.

İngilizler Tiran’da bir şişe şarap ve iki kişilik üç çeşit akşam yemeği için 38 Pound öderken aynı şey için İsveç’in başkenti Stokholm’de 138 Pound ödüyor.

Post Office Barometresi çalışmayı kendine göre belirlediği Avrupa ülkelerinin 40 şehrinde yaptı. Türkiye listede yok.

AİLE TATİLİNDE TÜRKİYE

Post Office tarafından yapılan bir başka araştırmaya göre Pound’un Avro karşısında değer kazanması nedeniyle İngilizler için bütün ülkelerde tatil ucuzlarken en çok ucuzlayan yer Türkiye’nin Marmaris bölgesi oldu. Aile tatilinde ucuzlukta Türkiye Marmaris’i Bulgaristan’ın Sunny Beach, Kıbrıs’ın Baf ve Portekiz’in Algarve’si izliyor.

TÜRKİYE’DE İNGİLİZLER 193 STERLİN AVANTAJ ELDE EDİYOR

İngilizlerin Türkiye’yi tercihlerinde gelenlerin memnun kalarak sorunsuz tatil yaşaması yanında önemi bir nedeni daha ortaya çıktı.
Post Office, ülkelerin Sterlin karşısındaki değer değişiminden hareketle İngilizler için hangi ülkenin daha avantajlı olduğunu araştırdı.
Araştırmaya göre TL’nin Sterlin karşısında değer yitirmesi nedeniyle Türkiye İngiliz turistler için en avantajlı ülke.

İngilizler için Avrupa’nın en ucuz hafta sonu tatili yapılacak şehirler (Pound)

Konaklama(*)           Akşam yemeği (**)

Tiran   61        Tiran   38

Riga    63        Lizbon            45

Vilnüs 72        Zagreb             47

Lizbon   73        Prag                 49

Krakov            80        Katowice        51

Katowice        80        Porto   52

Budapeşte       84        Vilnius            54

Varşova          86        Varşova          55

Tallinn            90        Barselona        58

Lille                102      Roma 59

 

(*)3 yıldızlı otelde iki kişi, iki gece

(**) Bir şişe şarap, iki kişilik üç çeşit yemek

Diğer Haberler

Başa dön tuşu