EğitimKıbrısManşet

Ailelerden öğretmenlere tepki! Çocuğumu bu kadar yakından da tanımayın!

İlkokul öğrencilerinin velileri tarafından doldurulması talep edilen ‘Öğrenci Tanıma Formu’nda yer alan “Mastürbasyon yapar mı? Hangi durumlarda?” sorusu tepkiye neden oldu

İlkokul öğrencilerinin velileri tarafından doldurulması talep edilen ‘Öğrenci Tanıma Formu’nda yer alan “Mastürbasyon yapar mı? Hangi durumlarda?” sorusu tepkiye neden oldu.

SKANDAL SORU ŞAŞKINLIK YARATTI… Lefkoşa bölgesindeki Atatürk İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilere geçtiğimiz gün, öğretmenleri tarafından ailelerine iletmek üzere bir form dağıtıldı. ‘Öğrenci Tanıma Formu’ olarak isimlendirilen ve öğrencilerin kimlik bilgileri haricinde birçok kişisel bilgilerin de yer aldığı bu formun hangi amaç ile dağıtıldığı bilinmezken, formda yer alan skandal bir soru ise velileri şaşkına uğrattı.

“GÖRDÜĞÜME İNANAMADIM”… GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan bir veli, “Benim çocuğum daha 8 yaşında ve ‘Öğrenci Tanıma Formu’ olarak doldurmamız için gönderilen bu formda sosyal ve duygusal beceriler başlığı altında sorulan sorular arasında çocuğumun mastürbasyon yapıp yapmadığı ve hangi durumlarda mastürbasyon yaptığı sorusunun yer almasına inanamadım. Ben daha cinselliğin ne olduğunu bilmeyen çocuğuma ‘sen mastürbasyon yapıyor musun?’ diye mi soracağım” dedi.

BAKANLIĞA ŞİKAYET EDECEKLER… Konuyu Milli Eğitim Bakanlığı’na taşıyacaklarını ve böylesi mahrem bir konunun pedagog-çocuk, psikolog-çocuk, arasında konuşulması ve kalması gerektiğini savunan aileler, henüz daha ergenlik çağına erişmemiş, cinsel organının idrarını yapmak dışında herhangi bir işlevi olduğunu düşünebilecek yaşa gelmemiş çocukların mastürbasyon yapıp yapmadığının sorgulanmasını kabul etmediklerini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu