GenelManşetTürkiye

AK Parti’de yeni MYK belli oldu

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyeleri belli oldu. AK Parti Genel Başkan Vekilleri Efkan Ala ve Mustafa Elitaş oldu.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyeleri belli oldu. AK Parti Genel Başkan Vekilleri Efkan Ala ve Mustafa Elitaş oldu.

AK Parti’nin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrası basın açıklaması yaptı.

Çelik’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bizim bütün MKYK’larımız tecrübeni ile istikrarın devamlılığını sağlayan aynı zamanda da değişimi kucaklayan bir denge içerisinde olmuştur.

Cumhurbaşkanımız toplantının sonunda MKYK’nın içinden çıkan MYK üyelerini açıklamıştır.

AK Parti Genel Başkan Vekilleri Efkan Ala ve Mustafa Elitaş oldu. Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Genel Sekreter Fatih Şahin oldu.

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sarıkaya, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, Parti sözcüsü Ömer Çelik, Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur, İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın, Ar-ge ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, Mali İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekçi, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz oldu.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Sivillerin kaybına yol açacak şiddetten uzak durulması gerektiğini ifade ediyoruz. İkincisi olayı daha da tırmandıracak daha çok kan dökülmesine yol açacak bir şiddet döngüsünün ortaya çıkmamasına temenni ediyoruz. Burada itidal önemlidir karşılıklı olarak şiddetin artırılmasının daha vahim sonuçları olacaktır. Biz bölgede müzakereye diplomasiye dayanan bir barış ve huzur ortamı olması gerektiğini her zaman ifade ettik. O sebeple bütün tarafları şiddeti daha da tırmandıracak adım atmaktan uzak durmaya davet ediyoruz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu