KıbrısManşetToplum

Akansoy: “Başbakan Üstel topluma açıklama yapmak zorundadır”

CTP Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy, GIYNIK Gazetesi’nin bugün ‘8 bin depremzede ülkemizde’ başlığıyla manşetine taşıdığı, ülkemize gelen depremzedelerin gerçek sayısı ile ilgili ortaya çıkarılan raporu Cumhuriyet Meclis kürsüsünde gündeme taşıyarak hükümete hesap sordu

 

CTP Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy, GIYNIK Gazetesi’nin bugün ‘8 bin depremzede ülkemizde’ başlığıyla manşetine taşıdığı, ülkemize gelen depremzedelerin gerçek sayısı ile ilgili ortaya çıkarılan raporu Cumhuriyet Meclis kürsüsünde gündeme taşıyarak hükümete hesap sordu.

Ülkeye gelen depremzedelerin sayısıyla ilgili hükümet yetkililerinin açıklamalarının doğru olmadığına değinen Akansoy, ülkenin taşıma kapasitesi düşünülerek, hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın farklı sayılar açıklamasının ciddiyetten uzak olduğunu dile getiren Akansoy, GIYNIK Gazetesi tarafından yayımlanan rapora değinerek, bu rapora göre ülkeye gelen depremzede sayısının 7 bin 895 olduğunu vurguladı.

Hükümetin yaptığı açıklamalarla topluma güven vermediğini savunan Asım Akansoy, raporun kaynağını öğrendiğini ve bunun çok ciddi bir rapor olduğunu kaydetti. Akansoy, çok acil olarak rakamları dikkate alarak, Başbakan Ünal Üstel’in kamuoyuna açıklama yapması gerektiğini belirtti.

Bakanlar Kurulu’nun gerçek rakamlar üzerinden hareket etmesinin önemi üzerinde duran Akansoy, ülkeye gelen depremzede sayısı ve ihtiyaçların neler olduğu konusunda Başbakan’ın açıklama yapması talebini yineledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu