GenelKıbrısManşetSiyaset

Akansoy: Dünyadaki tüm çocuklar barışı hak ediyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Gazze'deki çocukların ve kadınların 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda öldürüldüğünü vurguladı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Gazze’deki çocukların ve kadınların 7 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda öldürüldüğünü vurguladı.

Gazze’de, süren çatışmalarla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, yaşanmakta olan büyük yıkımın sayılara indirgenemeyecek büyük bir insanlık kaybı ve utancı olduğunu ifade ederek, “Küçük çıkarlarına hapsolmuş devletlerin durumu idare etme samimiyetten adına yoksun açıklamaları, acıyı görmezden gelmeleri ve adaletten, vicdandan uzak tavırları ile her gün çocuklar, kadınlar öldürülüyor” dedi.

Akansoy’un paylaşımı şu şekilde:

“Hemen yanıbaşımızda yaşanmakta olan büyük yıkım sadece sayılara indirgenemeyecek büyük bir insanlık kaybıdır, utancıdır. Küçük çıkarlarına hapsolmuş devletlerin durumu idare etme adına samimiyetten yoksun açıklamaları, acıyı görmezden gelmeleri ve adaletten, vicdandan uzak tavırları ile her gün çocuklar, kadınlar öldürülüyor.

Bir yandan Hamas’ın terör eylemleri ile sivil İsrail halkına saldırıları, bir diğer yandan İsrail devletinin, devlet terörünün en acımasızını ortaya koyması…

Barış yerine, savaşı davet eden, kışkırtan açıklamalar, bize barışın, küçük siyasi devlet oyunları ve emperyalist çıkarlardan çok daha değerli olduğunu her gün hatırlatıyor.

BM raporlarına göre Gazze’de son üç haftada öldürülenlerin yüzde 70‘ini çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. Kiliseler, camiler, hastaneler, yerinden edilen insanlara sığınak olan sivil tesisler gözetilmeden vuruluyor. Uluslararası insancıl yasalarca korunan birçok insan öldürüldü ve yaralandı.

BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Lazzarini’ye göre, “Gazze’de mevcut abluka, bir toplu cezalandırmadır” diyor.

BM raporlarına göre:

Gazze’de İsrail’in saldırılarından dolayı şu ana kadar 3 bin 400’den fazla çocuk öldü, 6 bin 300’den fazla çocuk ise yaralandı.

Yani, Gazze’de her gün 420’den fazla çocuk öldürülüyor veya yaralanıyor.

Şu ana kadar Gazze’de en az 221 okulun ve 177 binden fazla konutun yıkıldığı veya zarar gördüğü bilgisi var. Temiz su ve diğer hayati ihtiyaçlar hızla tükendi.

Hayatta kalacak çocukların ömür boyu yaşayacağı sağlık sorunları, travmalar da işin diğer yanı.

Dünyadaki tüm çocuklar barışı hak ediyor. Ve elbette onların savaşı durdurmaya yetecek güçleri yok.

Çare, uluslararası hukuktur. Netanyahu’nun ve bölge ülkelerinin BM kararlarına uyarak hareket etmesidir.

Çare, uzlaşıdır, diyalogdur, barış iradesidir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu